Οι άλλες χρήσεις του αλουμινόχαρτου

Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012

Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012

Οι άλλες χρήσεις του αλουμινόχαρτου

Το γνωστό αλουμινόχαρτο που βρίσκεται σε όλα τα σπίτια έχει πρακτικές εφαρμογές που θα σας λύσουν τα χέρια. Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

1) Καθαριστικό. Αντί να πλύνετε τα πινέλα της ζωγραφικής τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στο ψυγείο. Την επομένη θα είναι έτοιμα για χρήση.

2) Προστατέψετε τα έπιπλά σας από τα κατοικίδια. Ξέρω ότι τα αγαπάτε πολύ αλλά σε κάποια έπιπλα δεν πρέπει να πλησιάζουν. Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο έπιπλο που θέλετε να προστατέψετε. Ο ήχος που θα ακουστεί αν το ακουμπήσει το κατοικίδιό σας θα το απομακρύνει.

3) Ακονίστε τα ψαλίδια σας. Κόψτε μερικά φύλλα αλουμινόχαρτου και θα ακονίσετε το ψαλίδι σας γρήγορα και χωρίς κόπο.

4) Αφαιρέστε τα συσσωρευμένα άλατα από το σίδερο. Πώς να το κάνετε; Απλά σιδερώστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Η θερμότητα θα εγκλωβίσει τα άλατα στο αλουμινόχαρτο και το σίδερό σας θα είναι καθαρό.

5) Επαναφέρετε το χρώμα από διάφορα αντικείμενα. Απλά κάντε μία μπάλα από αλουμινόχαρτο, βουτήξτε τη στο νερό και τρίψτε το αντικείμενο. Το χρώμα του θα ζωντανέψει. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τα ασημικά σας με τον εξής τρόπο: βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σ’ ένα μπολ μεγέθους ανάλογου με του αντικειμένου που θέλετε να καθαρίσετε. Ρίξτε αλάτι, σόδα και ζεστό νερό. Ανακατέψτε για λίγο. Τα ασημικά σας είναι πια λαμπερά!

More for you

 
 

Don't Miss