Γάλα: οι άλλες χρήσεις του πέρα από το πρωινό

Πέμπτη 02 Αυγούστου 2012

Πέμπτη 02 Αυγούστου 2012

Γάλα: οι άλλες χρήσεις του πέρα από το πρωινό

Όλοι έχουμε συνδυάσει απόλυτα το γάλα με τα δημητριακά ή τον καφέ. Υπάρχουν όμως κι άλλες χρήσεις του μέσα σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.

1) Αφαιρεί τους λεκέδες από μελάνι. Αν έχετε ρούχα που έχουν λερωθεί από μελάνι, βάλτε γάλα πάνω στο λεκέ πριν το πλύσιμο. Τα ένζυμά του θα διαλύσουν το μελάνι χωρίς να καταστρέψουν το ύφασμα.

2) Καθαρίζει τα ασημικά. Αν βάλετε σε μία κούπα γάλα μία κουταλιά χυμό λεμόνι και τρίψετε τα ασημικά τότε αυτά θα γυαλίσουν.

3) Αντί για μαλακτική κρέμα μαλλιών χρησιμοποιήστε γάλα. Τα φυσικά ένζυμα και οι πρωτεΐνες του κάνουν καλό στην τρίχα. Βάλτε 1/8 της κούπας γάλα στα μαλλιά σας αφού τα πλύνετε και ξεβγάλτε!

4) Κατάλληλο και για το δέρμα στα ρούχα ή τα έπιπλα. Βρέξτε ένα πανί με γάλα και τρίψτε την δερμάτινη επιφάνεια που έχει λερωθεί ή έχει θαμπώσει και το δέρμα θα ανακτήσει τη λάμψη του.

5) Έχει ιδιότητες κόλλας. Η καζεΐνη είναι μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γάλα και έχει κολλητικές ιδιότητες. Αν λοιπόν έχετε πορσελάνινα αντικείμενα που έχουν ρωγμές τότε μπορείτε να τα φτιάξετε με γάλα. Βάλτε το πορσελάνινο αντικείμενο σε μία κατσαρόλα με χλιαρό γάλα κι αφήστε μέχρι να ζεσταθεί. Μετά βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνετε το αντικείμενο μέσα για αρκετή ώρα μέχρι να κολλήσει καλά.

More for you

 
 

Don't Miss