Τα 5 διακοσμητικά λάθη που κάνουμε στο καθιστικό μας

Τρίτη 06 Φεβρουαρίου 2018

Τρίτη 06 Φεβρουαρίου 2018

Τα 5 διακοσμητικά λάθη που κάνουμε στο καθιστικό μας

Όλοι κάποια στιγμή έχει τύχει να μπούμε σε κάποιο καθιστικό που μας κάνει να νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Και συχνά αυτό που δεν πηγαίνει καλά μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως ένα κάδρο που είναι κρεμασμένο σε λάθος ύψος.

Γι αυτό κι εμείς προσπαθήσαμε να ρίξουμε λίγο φως στα ποιο κοινά διακοσμητικά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι που διακοσμούν το καθιστικό τους. Το καθιστικό των ονείρων σας μπορεί να μην είναι και τόσο μακριά – δείτε αν κάνετε κάποιο από τα παρακάτω διακοσμητικά λάθη, διορθώστε το και απολαύστε τον νέο σας βελτιωμένο χώρο.

Αυτά Είναι τα 5 Κυριότερα Διακοσμητικά Λάθη που Κάνουν οι Περισσότεροι Άνθρωποι στο Καθιστικό τους

#1 Διαλέγετε τον λάθος καναπέ Ένα καλό καθιστικό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σωστό καναπέ. Τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι το ύψος των καθισμάτων (τα χαμηλά καθίσματα είναι δύσκολα στο «κάτσε-σήκω») και στις σωστές αναλογίες σε σχέση με τα άλλα έπιπλα και το μέγεθος του χώρου. Δώστε επίσης σημασία στην ποιότητα του υφάσματος και στη διαχρονικότητα του σχήματος – δεν θέλετε να είναι εκτός μόδας σε 2 χρόνια.

διακοσμητικά λάθη

#2 Πέφτετε στην παγίδα του… εκθεσιακού χώρου Τι εννοούμε: συχνά οι ιδιοκτήτες έχουν την αίσθηση πως ο καναπές, οι πολυθρόνες, το coffee table κλπ πρέπει να είναι όλα αγορασμένα από το ίδιο κατάστημα ή ακόμα και από την ίδια συλλογή. Αυτό κάνει τους χώρους να μοιάζουν.. εκθεσιακοί. Αναμίξτε στοιχεία από διάφορες εποχές, μπερδέψτε υφάσματα και βάλτε φωτιστικές πηγές σε πολλά σημεία. Φροντίστε κάθε στοιχείο να έχει τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα και θα δείτε πως στο τέλος θα «δέσουν» όλα μεταξύ τους.

διακοσμητικά λάθη

#3 Το χαλί σας είναι μικρό για τον χώρο Είναι ένα από τα πιο συχνά διακοσμητικά λάθη που κάνει τους χώρους να φαίνονται άσχημοι.  Τα καθιστικά σχεδόν πάντα χρειάζονται χαλιά διαστάσεων τουλάχιστον 2.5 x 3 μ. και ακόμα μεγαλύτερα. Η μόνη εξαίρεση είναι αν έχετε ένα μικροσκοπικό καθιστικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Gallery: Πώς θα διακοσμήσετε ένα καθιστικό που έχει μαύρο καναπέ 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss