Πώς να στολίσετε το βάζο με υπέροχες ορχιδέες

Αναστασία ΤσαγκάρηΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚAΡΗ Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Πώς να στολίσετε το βάζο με υπέροχες ορχιδέες

  H Cymbidium είναι κατά τη γνώμη μου μια από τις πιο εντυπωσιακές ορχιδέες. Στη γλάστρα είναι πολύ εύκολη στη συντήρησή της και κατάλληλη για το κλίμα της χώρας μας, καθώς μπορεί να μείνει  έξω με ασφάλεια όλο το χρόνο. Η δυσκολία της, μια και μοναδική, να τη δείτε να ξανανθίζει. Ο λόγος, απαιτείται πολύ χρόνος για να ωριμάσει ηλικιακά το φυτό και να αρχίσει να δίνει συνεχόμενες ανθοφορίες. Μπορεί η υπομονή να ανταμείβει όσους την έχουν, όμως αν δεν διαθέτετε ούτε υπομονή ούτε και χρόνο μπορείτε να απολαύσετε τα εκπληκτικά άνθη της στο βάζο σας.

Τα άνθη μιας Cymbidium, έστω και κομμένα, είναι από τα πιο ανθεκτικά στο χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν λίγο τσιμπημένη τιμή συγκριτικά με τα τριαντάφυλλα και άλλα παρόμοια λουλούδια. Ο ανθοφόρος της είναι από τη φύση του σκληρός και πολύ ανθεκτικός στο νερό, ενώ δεν δημιουργεί προβλήματα κακοσμίας. Ένα με δύο κλαδιά, είναι αρκετά για να γεμίσουν το βάζο και να διαρκέσουν εβδομάδες. Όσες λοιπόν θεωρείτε τις ορχιδέες δύσκολα φυτά, έχετε τη λύση. Ένα μπουκέτο από άνθη Cymbidium. Μια άριστη επιλογή είτε για να στολίσετε το χώρο σας είτε για να τα προσφέρετε. Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
7 photos

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

More for you

 
 

Don't Miss