Το πιο εύκολο ανθοφόρο φυτό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι

Αναστασία ΤσαγκάρηΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚAΡΗ Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Το πιο εύκολο ανθοφόρο φυτό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι

Αν ένα ανθοφόρο φυτό δεν πρέπει να λείπει από κανένα μπαλκόνι, αυτό είναι η μαργαρίτα. Αυτή την περίοδο η αγορά είναι γεμάτη καθώς η άνοιξη μας ήρθε σχετικά νωρίς. Προτιμήστε τον κλασικό θάμνο με τα λευκά άνθη και όχι τις διάφορες χρωματιστές ποικιλίες. Επιλέξτε ένα φυτό αρκετά μεγάλο σε μέγεθος αν το επιτρέπει ο χώρος σας. Όσο πιο μεγάλο το φυτό τόσο πιο ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες και σε εντομολογικές προσβολές. Τέλος η πλούσια ανθοφορία είναι και συνάρτηση του μεγέθους των φυτών μας.

Η μαργαρίτα σας θα χρειαστεί μια ηλιόλουστη θέση για να σας χαρίσει πολλαπλές ανθοφορίες από τώρα και μέχρι να πέσουν οι θερμοκρασίες, κάπου στα μέσα του φθινοπώρου. Μην παραλείπετε να αφαιρείτε τα μαραμένα λουλούδια, ενώ με την ολοκλήρωση κάθε ανθοφορίας κλαδεύετε ελαφρά τις κορυφές της καθώς ευνοείται η εμφάνιση πολλών νέων ανθέων. Φυσικά καθ' όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας δεν πρέπει να παραλείπουμε τη λίπανση με υδατοδιαλυτό, κατά προτίμηση, λίπασμα για ανθοφόρα φυτά.

Το καλοκαίρι η μαργαρίτα σας θα διψάει πάρα πολύ, για αυτό θέλει σχεδόν καθημερινό πότισμα. Αν αποφασίσετε να τη μεταφυτεύσετε άμεσα σε μεγαλύτερη γλάστρα φροντίστε για την καλή αποστράγγιση τοποθετώντας στον πάτο της γλάστρας λέκκα - διογκωμένη άργιλο - που θα βγείτε σε όλα τα κέντρα κήπου. Τέλος παρότι η μαργαρίτα θεωρείται ευαίσθητη στην παγωνιά, η προσωπική μου εμπειρία  είναι ακριβώς η αντίθετη. Σε κάθε περίπτωση μια προστασία τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα επιβάλλεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

More for you

 
 

Don't Miss