Ένα αρωματικό κεράκι για το μπαλκόνι μας

Αναστασία ΤσαγκάρηΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚAΡΗ Κυριακή 08 Απριλίου 2018

Κυριακή 08 Απριλίου 2018

Ένα αρωματικό κεράκι για το μπαλκόνι μας

Το κεράκι (hoya), πολύ αγαπημένο μου φυτό, θεωρώ ότι δεν πρέπει να λείπει από κανένα φωτεινό μπαλκόνι. Αν ρίξετε μια σύντομη ματιά στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι οι χρωματικές ποικιλίες είναι αμέτρητες και φυσικά τις θέλεις όλες. Τα εντυπωσιακά στοιχεία στο φυτό αυτό είναι πολλά. Πράσινα ή κιτρινοπράσινα φύλλα σε διαφορετικά σχήματα - ακόμη και σε σχήμα καρδιάς - ανάλογα με το είδος, υπέροχα άνθη με κέρινη υφή και τέλος έντονο άρωμα. 

Πρόκειται για αναρριχητικό φυτό που με το κατάλληλο κλάδεμα μπορεί να καλύψει μια γωνίτσα στο μπαλκόνι μας. Σε περίπτωση που επιλέξετε να το διατηρήσετε ως φυτό εσωτερικού χώρου, νομίζω ότι θα αγαπήσει μια φωτεινή θέση στην κουζίνα. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ εντυπωσιακό αν το τοποθετήσουμε κάπου ψηλά και το αφήσουμε να κρεμάσει προς τα κάτω. 

Το κεράκι είναι αρκετά εύκολο στη φροντίδα του. Θέλει πολύ φως για να σας χαρίσει τα υπέροχα άνθη του όχι όμως απευθείας έκθεση στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Συχνή λίπανση κατά την περίοδο της ανάπτυξής του, δηλαδή από τις αρχές της άνοιξης μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου. Δυστυχώς, ως τροπικό φυτό δεν είναι ανθεκτικό στο κρύο, ειδικά αν είναι μικρό σε μέγεθος, για αυτό θα χρειαστεί προστασία από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
7 photos

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

Don't Miss