Ποιο μεγάλο λάθος κάνουμε στο μπαλκόνι μας

Αναστασία ΤσαγκάρηΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΓΚAΡΗ Κυριακή 06 Μαΐου 2018

Κυριακή 06 Μαΐου 2018

Ποιο μεγάλο λάθος κάνουμε στο μπαλκόνι μας

H άνοιξη είναι η εποχή που οι περισσότεροι από εμάς ανανεώνουμε το μπαλκόνι μας. Το ποιοτικό αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο αν δεν κάναμε κάποια  πολύ βασικά λάθη στην επιλογή της θέσης των φυτών μας.

 

 

 

Ένα αριστουργηματικό μπαλκόνι απαιτεί να γνωρίζουμε δυο τρία μικρά πραγματάκια που ενώ φαίνονται ασήμαντα κάνουν την διαφορά.  Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι να τοποθετούμε τα φυτά μας - κυρίως τα ανθοφόρα κοντά ή πάνω στα κάγκελα του μπαλκονιού.  Όσο για τις χτιστές ζαρντινιέρες, νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό λάθος που έγινε ποτέ. Όχι μόνο μας κόβουν τη θέα αντικαθιστώντας τη με αυτή του τσιμέντου, το καλοκαίρι πυρώνουν, μειώνουν την κίνηση του αέρα και τέλος αποτελούν τον πιο ακατάλληλο χώρο φύτευσης.

 

 

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τα φυτά, είτε στη γλάστρα είτε στη ζαρντινιέρα, αναζητώντας τον ήλιο επεκτείνονται προς τα έξω με αποτέλεσμα εμείς από μέσα να μην μπορούμε να χαρούμε την ανθοφορία. Επιπλέον λουλούδια που βρίσκονται κοντά ή πάνω στα κάγκελα είναι εκτεθειμένα σε ακραίες καιρικές συνθήκες κάτι που δεν τα ευνοεί καθόλου. Το καλοκαίρι ψήνονται - ακόμη και αν έχετε τέντα - και το χειμώνα είναι εκτεθειμένα στο κρύο και το κυριότερο στον αέρα. Αν θέλετε σώνει και καλά να βάλετε κάτι κοντά στα κάγκελα του μπαλκονιού προτιμήστε πράσινα φυτά με πυκνό φύλλωμα. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσετε ένα τοίχος προστασίας από τη ζέστη ή από το κρύο. Τα ανθοφόρα φυτά πρέπει να τοποθετούνται κοντά στους εξωτερικούς τοίχους και σχετικά ψηλά ώστε εσείς να χαίρεστε την εικόνα τους και όχι οι περαστικοί.

 

 

Τέλος, σας συστήνω να βάζετε μέσα στις χτιστές ζαρντινιέρες τα φυτά με τις γλάστρες τους παρά να τα μεταφυτεύεται. Οι ζαρντινιέρες έχουν ελάχιστες τρύπες αποστράγγισης αναλογικά με το μέγεθός τους, ενώ το τσιμέντο δεν είναι ότι καλύτερο για τον αερισμό του χώματος και κατ' επέκταση του ριζικού συστήματος.

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

 

Διαβάστε επίσης: Φωτίνια, για ένα κατακόκκινο μπαλκόνι

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss