Η σωστή απόψυξη των τροφίμων

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η σωστή απόψυξη των τροφίμων

Σημειώστε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

  Η απόψυξη των τροφίμων πρέπει να γίνεται: Στο ψυγείο με το προϊόν συσκευασμένο, π.χ. με πλαστική μεμβράνη περιτυλίγματος. Κάτω από τρεχούμενο νερό, σε περίπτωση ανάγκης, εφόσον είναι αεροστεγώς κλεισμένο. Σε συσκευή/ φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τον κύκλο απόψυξης. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ καλή και δημοφιλής, κυρίως σε επιχειρήσεις επισιτισμού, αλλά και σε σπίτι. Είναι πολύ γρήγορη και η θερμότητα διαχέεται σε όλα τα στρώματα του τροφίμου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβούμε τον απαραίτητο χρόνο απόψυξης. Πρέπει άμεσα μετά την απόψυξη να προχωράμε σε μαγείρεμα του τροφίμου ή σε τοποθέτηση του στο ψυγείο. Η απόψυξη δεν πρέπει να γίνεται: Κάτω από τρεχούμενο νερό, όταν το τρόφιμο δεν είναι καλυμμένο με μεμβράνη περιτυλίγματος, εξαιτίας απώλειας θρεπτικών συστατικών και γεύσης, αλλά και για λόγους υγιεινής. Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να φθάσει το εσωτερικό του προϊόντος στους +5 βαθμούς κελσίου, η εξωτερική επιφάνεια και τα στρώματα κοντά στην επιφάνεια θα έχουν υπερβεί τη θερμοκρασία αυτή κατά πολύ και για αρκετό χρόνο, με αποτέλεσμα τη μικροβιακή ανάπτυξη. Πηγή: Περι Διατροφής Αύγουστος 2009 Δείτε επίσης Ποιες τροφές δεν πρέπει να βάζουμε στην κατάψυξη Μαγειρική: Tips για αρχάριες

More for you

 
 

Don't Miss