Ένα αντίο σε έναν μεγάλο μόδιστρο

Τζένη ΜπαλατσινούΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ένα αντίο σε έναν μεγάλο μόδιστρο

Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι, αν σου αρέσουν οι ρετρό ταινίες ή αν έχεις φορέσει ποτέ ένα μαύρο φόρεμα. Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει γυναίκα που δεν έχει έστω και μια φορά ζηλέψει την Audrey Hepburn στη σκηνή που τρώει το πρωινό της μπροστά στη βιτρίνα του Tiffany's ντυμένη με πέρλες και ένα little black dress. ΕΚΕΙΝΟ το little black dress.

 

Ένα φόρεμα-ορόσημο της θηλυκότητας που με την απλότητά του αλλά και τη φινέτσα που χάριζε στην εύθραυστη φιγούρα της Audrey Hepburn κατάφερε να θεωρείται ένα από τα must-have κομμάτια που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στη ντουλάπα της. Και που έφερε την υπογραφή του πιο αριστοκράτη fashion designer, του Hubert de Givenchy.

 

 

A post shared by Cassidy Zachary (@the_art_of_dress) on

"Το φόρεμα πρέπει να ακολουθεί τις γραμμές του σώματος μιας γυναίκας, όχι το σώμα να ακολουθεί το φόρεμα". Μία από τις πιο γνωστές φράσεις του Γάλλου deisgner που έφυγε χθες από τη ζωή,  καταφέρνει ακόμα και χρόνια αφότου ειπώθηκε να συμπυκνώνει μέσα της την αγάπη που έτρεφε για τη γυναικεία σιλουέτα.

 

 

A post shared by Morgan Swank (@morganswankstudio) on

Ο Γάλλος "αριστοκράτης" της μόδας, ο σχεδιαστής που συνέδεσε το όνομά του με το πιο διάσημο μικρό μαύρο φόρεμα αλλά και τη γυναίκα που το ανέδειξε όσο καμία άλλη απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, λίγο αφότου είχε γιορτάσει τα τελευταία γενέθλιά του στις 21 Φεβρουαρίου του 2018. Ένας gentleman που κατάφερε να εδραιώσει το όνομά του ως couturier ξεκινώντας από το μεταπολεμικό Παρίσι και έφτασε να ντύνει μερικές από τις πιο εμβληματικές γυναικείες φιγούρες της σύγχρονης ιστορίας, όπως η Jacqueline Kennedy.

O Hubert de Givenchy ήταν από τους λίγους εναπομείναντες του πιο λαμπερού κομματιού της μόδας, ένας πραγματικός θρύλος που κατάφερε να δώσει τη δική του ερμηνεία στο πώς πρέπει να εξωτερικεύει τη θηλυκότητά της μια γυναίκα με τη βοήθεια των ρούχων της. Και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη παρακαταθληκη που αφήνει πίσω του...

More for you

 
 

Don't Miss