Θα γίνω ξανά εθελοντής 100%

Δευτέρα 04 Ιουλίου 2011

Δευτέρα 04 Ιουλίου 2011

Θα γίνω ξανά εθελοντής 100%

Από την Αλεξάνδρα Κωστοπούλου 12 ετών

Την εβδομάδα που μας πέρασε εργάστηκα ως εθελόντρια στους αγώνες Special Olympics στο άθλημα του τένις ως ball person. Σε  αυτούς τους αγώνες παίρνουν μέρος παιδιά με οποιαδήποτε νοητική στέρηση.
Ίσως να ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες που έζησα ποτέ. Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί βοήθησα πολλά άτομα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Γνώρισα καινούργια παιδιά που κατά την γνώμη μου δεν ήταν καθόλου διαφορετικά από εμάς και έγινα φίλη με αρκετούς από αυτούς. Έμαθα καινούργια πράγματα, για παράδειγμα πως να συμπεριφέρoμαι σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Με τους περισσότερους ανοίξαμε συζήτηση - βγάλαμε φωτογραφίες - χορέψαμε - τραγουδήσαμε - και αρκετοί μου κόλλησαν κονκάρδες του τένις από την χώρα τους πάνω στη διαπίστευση μου.
Κατά τη διάρκεια που αγωνίζονταν οι παίκτες αρκετοί έχαναν το ματς όμως δεν τους ένοιαζε! Ήταν και οι δύο τρισευτυχισμένοι που πήραν μέρος και αυτό ήταν το πιο σωστό! Εκείνος που έχανε συνέχιζε να παίζει με τους χαμένους και έπαιρνε μετάλλιο ακόμα και αν έβγαινε τελευταίος!
Ήταν τέλεια... όμως εκεί που νευρίασα λίγο αλλά και στενοχωρήθηκα ήταν όταν γινόντουσαν οι απονομές  σε γήπεδο ΑΔΕΙΟ  8.000 θέσεων!  Πιστεύω πως εάν οι αγώνες γίνονταν σε κάποια άλλη χώρα θα ήταν γεμάτο ένα τόσο μεγάλο γήπεδο!
Ένιωσα πως με αγάπησαν αυτά τα παιδιά όπως φυσικά τα αγάπησα και εγώ! Περάσαμε μία καταπληκτική εβδομάδα με όλα τα παιδιά που πήραν μέρος.
Εάν οι αγώνες ξανά πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα θα γίνω εθελοντής 100%.

More for you

 
 

Don't Miss