Ένα διαφορετικό ταξίδι

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ένα διαφορετικό ταξίδι

Η Κατερίνα Λέχου και η Ναταλία Δραγούμη ζήτησαν να γίνουν μάρτυρες του σημαντικού έργου που υλοποιεί η ActionAid. Μας μιλούν για την εμπειρία τους.

Η λαχτάρα να γνωρίσουν από κοντά τα ανάδοχα παιδιά τους, Φράνσις και Λίντα, οδήγησαν την Κατερίνα Λέχου και τη Ναταλία Δραγούμη έως τα χωριά Χόνισε και Κονκόν. Η Κατερίνα Λέχου περιγράφει. «Όταν φτάσαμε στη χώρα, η μυρωδιά του αέρα ήταν διαφορετική, ξένη, αλλιώτικη, δεν μπορώ να την περιγράψω. Στις κοινότητες μας υποδέχτηκαν πολύ ζεστά ενώ αμέσως αντιληφθήκαμε ότι γίνεται μια σημαντική και σοβαρή προσπάθεια από την ActionAid. Πήγα με φόβο και έφυγα από εκεί με μια ανάταση ψυχής γιατί ένιωσα ότι τα πράγματα μπαίνουν σταδιακά στη θέση τους. Μας αφορά όλους η κατάσταση εκεί. Η εκπαίδευση είναι η λύση για να χτυπηθεί η φτώχεια». Ενώ και η Ναταλία Δραγούμη θυμάται τι της άφησε αυτό το μακρινό ταξίδι στην Γκάνα: «Γύρισα πολύ γεμάτη από τα χαμόγελα των ανθρώπων γιατί παρόλη τη φτώχεια, που είναι αβάσταχτη, τα χαμόγελα παραμένουν αληθινά ζεστά και με μεγάλη αξιοπρέπεια. Ήταν ένα μάθημα για το πώς οι ήδη φτωχοί, που έχουν πάρει κάποια μαθήματα από τα προγράμματα της ActionAid, μάζευαν λεφτά για τους άλλους επίσης φτωχούς συνανθρώπους τους. Πάντως είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος που γίνεται ανάδοχος παιδιού στην ActionAid ότι μπορεί να το γνωρίσει από κοντά ζητώντας τη βοήθεια του οργανισμού». Όπως όλα δείχνουν, ο ρόλος της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης ActionAid στην καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας είναι καίριος και σημαντικός. Κάντε κλικ στο www.actionaid.gr

Πώς να βοηθήσετε:
  • Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα αναδοχής παιδιού αλλά και για όλα τα άλλα προγράμματα του οργανισμού και στηρίξτε την προσπάθειά του.
  • Facebook Κάντε «like» στον οργανισμό για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
  • Twitter Ακολουθήστε την ActionAid για να μην ξεχνάτε αυτούς τους ανθρώπους που τόσο μας έχουν ανάγκη.
  • Αναδοχή παιδιού Αρκούν 22€/μήνα ή 0,75€ την ημέρα για να αλλάξετε τη ζωή ενός παιδιού (τηλ. 210-9212321).

More for you

 
 

Don't Miss