Διακοπές στη Ρώμη (1953)

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Διακοπές στη Ρώμη (1953)
http://youtu.be/hf-MJuFuBEY Η διάσημη, αστεία σκηνή όπου η princess Audrey Hepburn, κάνει την πρώτη της προσπάθεια να οδηγήσει Vespa. Δάσκαλος οδήγησης το καλοκαιρινό φλερτ, Gregory Peck. Εννοείται βέβαια ότι σπέρνει τον πανικό! Σκηνοθετεί ο William Wyler.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Μια νεαρή και όμορφη πριγκίπισσα αποφασίζει να σπάσει τη ρουτίνα του πρωτοκόλλου που πρέπει να τηρεί κατά γράμμα. Σε μια επίσημη επίσκεψή της στη Ρώμη, το σκάει και υπό την επήρεια του ηρεμιστικού που της έχουν χορηγήσει προκειμένου να αντέξει το σκληρό πρόγραμμα της, βρίσκεται να κοιμάται σε ένα παγκάκι. Εκεί τη συναντά ο νεαρός ανταποκριτής Gregory Peck, που μη αναγνωρίζοντας ποια είναι της παραχωρεί το φτωχικό του δωμάτιο για να ξεκουραστεί. Την επόμενη μέρα κι ενώ όλοι ψάχνουν την πριγκίπισσα, το ζευγάρι περνάει μια υπέροχη μέρα ξενάγησης στην αιώνια πόλη.

Info:

Eίναι μια διαχρονική κομεντί που παραδίδει μαθήματα κινηματογραφικής κομψότητας.

Θα δείτε τη θρυλική Audreuy Hepburn στον πρώτο της μεγάλο ρόλο που την οδήγησε στο Όσκαρ.

Σε αυτή την ταινία ξεχωρίζει για το υπέροχο της στυλ με τη midi φούστα που τονίζει τη μέση και το ανάλαφρο της περπάτημα στο πλάι του απίστευτα κομψού και γοητευτικού ανταποκριτή-ξεναγού Gregory Peck.

Η ιστορική βόλτα με τη Vespa στην Αιώνια πόλη, βοήθησε την ιταλική εταιρεία και την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο.

More for you

 
 

Don't Miss