Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Art weekend

Προτάσεις για ένα week end με art διάθεση.

Για όσους μπορούν να προγραμματίσουν μία εκδρομή στην Επίδαυρο... «Αβάσταχτη ζημιά έγινε η ζωή μου», αναφωνεί η Μήδεια. Πλάσμα σκοτεινό και γοητευτικό, η βάρβαρη μάγισσα από την Κολχίδα, εγγονή του Ήλιου, οδηγήθηκε από τον έρωτά της στον Ιάσονα, πρόσφυγας στην Κόρινθο. Εδώ βιώνει την προδοσία και μηχανεύεται την πιο σκληρή τιμωρία.

Τη διάσημη ηρωίδα του Ευριπίδη ερμηνεύει η Αμαλία Μουτούση πλαισιωμένη από ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών. Ιάσονας. ο Χρήστος Λούλης. Η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Αντύπα. Στις 22-23 Ιουλίου στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Για όσους θα μείνουν στην Αθήνα...

Η έκθεση The Last Grand Tour – Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, συγκεντρώνει για πρώτη φορά το έργο δεκαεπτά διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι έζησαν, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Την επιμέλεια έχει κάνει η Jessica Morgan από την Tate Modern του Λονδίνου. Θαυμάστε έργα των: Τζον Κράξτον, Μπεν Νίκολσον και Μπάρμπαρα Χέπγουορθ, αλλά και Έλληνες της διασποράς, όπως ο Γιάννης Κουνέλλης, ο Λουκάς Σαμαράς και ο Ιάννης Ξενάκης. Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Διεύθυνση: Νεοφύτου Δούκα 4 & Βασ. Σοφίας.

More for you

 
 

Don't Miss