Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2011

Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2011

Ατζέντα

Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας τέχνης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση του Stephen Antonakos με τίτλο «The Search», στα πλαίσια των Αισχυλείων 2011. Θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και φιλοξενείται στο Παλαιό Ελαιουργείο στα Παραλία Ελευσίνας. Ο Stephen Antonakos, φαίνεται πως έχει επιλέξει τους βιομηχανικούς χώρους, ως τους φυσικούς του χώρους, αφού για χρόνια, δραστηριοποιείται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις συνδυάζοντας τις τεράστιες φόρμες τους με ιδιαίτερα στοιχεία. Στο τωρινό του έργο, επέλεξε των χώρου του παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας -το οποίο κουβαλάει μνήμες άλλης εποχής- και το «έντυσε» με ότι πιο σύγχρονο, φώτα νέον.

Τα Αισχύλεια συνεχίζονται μέχρι τέλος του μήνα με πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις.

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας 2011

Η γιορτή του κινηματογράφου έρχεται για ακόμα μια φορά να μας χαρίσει πραγματικό θέαμα. Από τις 14-25 Σεπτεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ανατρεπτικές νέες παραγωγές, εναλλακτικά διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά και τολμηρές κινηματογραφικές φωνές απ' όλο τον κόσμο. Κάποιες από τις ταινίες που ξεχωρίζουν είναι:

- «Μελαγχολία» του Λαρς Φον Τρίερ, μια από τις πιο πολυσυζητημένες συμμετοχές του φεστιβάλ Καννών.

Η Τζαστίν (Κίρστεν Ντανστ) καταφτάνει στο πάρτι του γάμου της με τον άντρα της για να γιορτάσει με φίλους και συγγενείς. Η τάση της προς την κατάθλιψη, όμως, απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα και κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη σχέση της με την αδελφή της, Κλερ. Εν τω μεταξύ, ο πλανήτης Μελαγχολία κινείται απειλητικά εναντίον της Γης…

- George Harrison: Living in the Material World του Μάρτιν Σκορτσέζε

Αδημοσίευτα βίντεο, σπάνιες φωτογραφίες και ανέκδοτα τραγούδια του πρώην Σκαθαριού σε ένα ανεπανάληπτο κινηματογραφικό πορτρέτο του Τζορτζ Χάρισον, με την υπογραφή του Μάρτιν Σκορσέζε.

- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΣΟΥΖΟ ΜΑΣΟΥΜΟΥΡΑ - Γίγαντες και παιχνίδια

Μισό αιώνα πριν από το «Mad Men», ο Μασουμούρα εισβάλλει στα δαιδαλώδη μονοπάτια της βιομηχανικής κατασκοπίας και επιστρατεύει βιτριολικό χιούμορ για να αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά της διαφήμισης σε μια εκθαμβωτικά κιτς σάτιρα του καπιταλισμού.

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας. Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε το επίσημο site: www.aiff.gr

More for you

 
 

Don't Miss