Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ατζέντα

Εάν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα την έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για το ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΣΤΕ 2011... είναι καιρός να το κάνετε!

Την Τετάρτη η διεθνής, εξαμελής Κριτική Επιτροπή επέλεξε και ανακοίνωσε την Αναστασία Δούκα ως νικήτρια του φετινού Βραβείου για το έργο της για το έργο της LAZY SUSAN NOT, η οποία παρέλαβε και το χρηματικό έπαθλο. Το Βραβείο ΔΕΣΤΕ θεσμοθετήθηκε το 1999 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν Έλληνα καλλιτέχνη, που ζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Φέτος συμμετείχαν οι: Γιάννης Βαρελάς, Αναστασία Δούκα, Ειρήνη Μίγα, Αλεξάνδρα Μπαχζετσή, Ευτύχης Πατσουράκης, Θεόδωρος Σταματογιάννης και παρουσίασαν τη δουλειά τους σε μια έκθεση που φιλοξενείται στους χώρους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και η οποία θα διαρκέσει ως τις 30 Οκτωβρίου 2011. Η συνεργασία αυτή μεταξύ του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του Μουσείου εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Βήμα στους Νέους» με το οποίο το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει ένα διάλογο με τους νέους, ενημερώνει το κοινό για τη σύγχρονη δημιουργία και ενισχύει ένα δυναμικό περιβάλλον ανταλλαγής ιδεών.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cycladic.gr και www.deste.gr

Sankai Juku στο Παλλάς

Τρεις «Ιαπωνικές» βραδιές στο Παλλάς από τη διεθνώς καταξιωμένη ομάδα Sankai Juku και την παράσταση «Kagemi».

Οι Sangai Juku δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην Ελλάδα, τους είχαμε δει και παλιότερα (2009) στο Παλλάς και μας είχαν εντυπωσιάσει με τον «Καρπό του Κουμ Κουάτ». Οι ομάδα, αποτελείται από τους πιο διάσημους Ιάπωνες χορευτές σε μια παράσταση που δεν λες πως είναι και για όλα τα γούστα. Το σκηνικό λιτό και εμβληματικό. 7 λευκά λουλούδια λωτού, 7 σκηνές (τόσα 7 ούτε η Αποκάλυψη) και ηθοποιοί λευκά ανθρωπάκια. Το νόημα της παράστασης είναι να μας δείξει τη δράση και την αδράνεια σε αυτέ της 7 σκηνές που ενώ μοιάζουν σχεδόν ίδιες, έχουν μικρές διαφορές που τις κάνει να μοιάζουν σαν να αναδύεται η μια μέσα από την άλλη. Ο ίδιος ο τίτλος, λένε πως αναλύεται σε «ιδείν και ιδέσθαι» και αυτή τη άποψη την ενισχύουν τα υπόλοιπα στοιχεία της παράστασης. Επίσης και το νερό θα παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην παράσταση, είτε ως μέρος του σκηνικού, είτε ηχητικά, οπότε αν είσαι από αυτούς που ακούν νερό και τρέχουν στην τουαλέτα…θα’ναι δύσκολα τα πράγματα! Δυο μήνες λοιπόν ακόμα και ένα νέο υπερθέαμα θα κατακλύσει τη σκηνή του Παλλάς.

More for you

 
 

Don't Miss