Υβριδικά αυτοκίνητα, τα εναλλακτικά

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Υβριδικά αυτοκίνητα, τα εναλλακτικά

Η λύση για το περιβάλλον και την τσέπη μας.

Όχι δεν υπάρχει κάτι λάθος στην παραπάνω πρόταση, παρόλο που θα σπεύσετε να πείτε πως τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι πολύ πιο ακριβά σε σχέση με τα συμβατικά. Ναι, όντως αυτό ισχύει  όμως η απόσβεση του ποσού έρχεται πολύ γρήγορα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τα υβριδικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους της Ιαπωνίας από το 1997, αλλά είναι μόλις μερικά χρόνια που συστήθηκαν σε Ευρώπη και Αμερική. Κι αν ακόμα δεν έχουν κατακλύσει τους δρόμους είναι γιατί δεν γνωρίζουμε τα προτερήματα τους. Μάθετε μερικά:
  • Διαθέτει 2 κινητήρες έναν που λειτουργεί με βενζίνη και έναν άλλο που λειτουργεί με ηλεκτρισμό. Γεμίζοντας το ρεζερβουάρ σας όπως συνήθως μπορείτε να κάνετε μέχρι και 100 χιλιόμετρα παραπάνω, ενώ στις χαμηλές ταχύτητες ενεργοποιείται ο ηλεκτροκινητήρας και έτσι καίτε λιγότερα καύσιμα. Οπότε αμέσως έχετε κέρδος από την πανάκριβη βενζίνη που μπορεί να φτάσει σε μείωση ύψους 50% της κατανάλωσης αναλόγως τα κυβικά.
  • Επιβαρύνει το περιβάλλον ελάχιστα αφού έχει πολύ χαμηλούς ρύπους και σας επιτρέπει να κυκλοφορείτε στο κέντρο ελεύθερα και τις ημέρες που έχει δακτύλιο.
  • Η συντήρηση του είναι πιο οικονομική και λιγότερο συχνή από τα συμβατικά. Μπορεί τα ανταλλακτικά τους να είναι πιο ακριβά όμως συνήθως συνοδεύονται με εγγύηση για δωρεάν αντικατάσταση, διάρκειας πολλών ετών.
  • Αποτελούν μια επένδυση, αφού βρίσκονται σε ζήτηση και άρα η αξία τους δεν πέφτει το ίδιο με τα συμβατικά που είναι κατακόρυφη.
  • Έχουν καθόλου έως 50% μειωμένα τέλη κυκλοφορίας.
  • Τέλος έχει αποδειχθεί ότι είναι το μέλλον για την μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα.
Κάντε λοιπόν την έρευνα σας και γιατί όχι, κινηθείτε και εσείς οικολογικά.

More for you

 
 

Don't Miss