Τι λέτε για Χριστούγεννα στη φύση;

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Τι λέτε για Χριστούγεννα στη φύση;

Υπάρχει μια λαϊκή ρήση που θέλει τα Χριστούγεννα να γιορτάζονται στην πόλη και το Πάσχα στην εξοχή. 

Εμείς όμως είπαμε να κάνουμε μια αλλαγή σ΄αυτή την κοινωνική νόρμα. Αν έχετε τη δυνατότητα να πάτε σε κάποιο χωριό ή σε κάποιους φίλους στην επαρχία, κάντε το. Ναι, είναι ταλαιπωρία με τα παιδιά γιατί πρέπει να φροντίσετε αρκετά πράγματα, όμως το τελικό όφελος είναι μεγαλύτερο. Δυστυχώς, έχουμε μάθει να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη και να αποφεύγουμε καταστάσεις επειδή έχουμε σκεφτεί και "δαιμονοποιήσει" μόνο την αρνητική πλευρά.

Για το λόγο αυτό, θελήσαμε να σας παρουσιάσουμε και τη θετική πλευρά πριν πάρετε την απόφαση. 

Το να είμαστε κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους ή να ζούμε ανάμεσα στους τοίχους της μυρμηγκοφωλιάς της πόλης μάς απομακρύνει απ΄την αληθινή μας ουσία και μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση στενάχωρη, γεμάτη απάθεια. Για να δώσουμε τροφή στην αισιοδοξία, χρειάζεται να επιστρέφουμε στη φύση τακτικά, έστω κι αν είναι για πολύ σύντομο διάστημα αστικό περιβάλλον.

Για παράδειγμα, να κάνουμε ένα περίπατο στο δάσος και να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα. Να παρατηρούμε τις αλλαγές στη φύση ανάλογα με την εποχή και να τις εξηγούμε στα παιδιά μας. Να κάνουμε κάποια αθλητική δραστηριότητα στη φύση, που απελευθερώνει σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας, και μας επιτρέπει να έχουμε άμεση επαφή με τη ζωή.

Συνεπώς, τα οφέλη είναι αρκετά και γίνονται ακόμα πιο σημαντικά όταν μοιράζεστε την εμπειρία στη φύση με την οικογένεια σας. Όταν τα μικρά σας μπορούν να τρέξουν στο δάσος χωρίς να ακούν όλα αυτά τα "μη" που βάζουν φρένο στη φυσιολογική διαδικασία της μάθησης. Η ελευθερία αυτή τα βοηθά να ανακαλύψουν πράγματα, να μάθουν και αναπτύξουν δεξιότητες όπως η φαντασία και η δημιουργικότητα.

Από την άλλη, εσείς έχετε την ευκαιρία να αδειάσετε από την ένταση της πόλης και να χαλαρώσετε. 

Τελικά, εσείς τι θα αποφασίσετε;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss