Κοτόπουλο με κάρι

Πέμπτη 09 Ιανουαρίου 2014

Πέμπτη 09 Ιανουαρίου 2014

Κοτόπουλο με κάρι

Γευστικό κοτόπουλο εύκολα και γρήγορα.

Υλικά για 6 άτομα: 600 γρ. κομμένο σε χοντρά κομμάτια στήθος κοτόπουλου 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 4 κ.σ. πάστα κάρι 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους 250 ml ζωμό κοτόπουλου ή νερό 4 κ.σ. fish sauce 1/2 κ.γ. ζάχαρη 4 κ.σ. γάλα καρύδας 3 κ.σ. λάδι

Διαδικασία: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει και ρίχνετε το σκόρδο και την πάστα κάρι (αν δεν έχετε βάζετε κάρι σκόνη) και αφήνετε να τσιγαριστούν. Βάζετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το κρεμμύδι, τους κύβους πατάτας και το ζωμό κα αφήνετε να ψηθούν, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε το γάλα καρύδας και μετά τη fish sauce και τη ζάχαρη. Μόλις η πατάτα μαλακώσει, το φαγητό είναι έτοιμο. Αν θέλετε πιο δεμένη τη σάλτσα, αφαιρείτε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το ζωμό να βράσει λίγο ακόμη. Όταν δέσει αρκετά, βάζετε ξανά το κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss