Κάντε την επανάληψη παιχνίδι

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Κάντε την επανάληψη παιχνίδι

Αλήθεια, θυμόσαστε τα βιβλία «Χαρούμενες διακοπές;»

Το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ τέλους της σχολικής χρονιάς και έναρξης είναι μακρύ και αποσυντονίζει πλήρως το παιδί, αφού η μέρες κυλούν χαλαρά και χωρίς ιδίαιτερο πρόγραμμα. Ανάμεσα λοιπόν στα πρωινά καρτούν, και το απογευματινό μπάνιο θα ήταν καλό να χωρέσετε και ένα πρόγραμμα επανάληψης της ύλης που διδάχθηκε στην προηγούμενη χρονιά. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε αυτό , χωρίς να χρειάζεται να αναζητάτε ασκήσεις στο διαδίκτυο και να βγάζετε φωτοτυπίες απο τα βιβλία του σχολείου, είναι τα ειδικά βιβλία που προορίζονται για τις διακοπές του παιδιού, όπως οι κλασσικές «Χαρούμενες διακοπές» που είχαμε και εμείς ως παιδιά και έχουν μέσα ότι χρειάζεται για να κάνει μια ολοκληρωμένη επανάληψη.

Η ύλη τους συμβαδίζει με αυτή που διδάχθηκε το παιδί στο σχολείο, αλλά οι εικόνες και ο τρόπος που προβάλλεται είναι έξτρα καλοκαιρινός, με όμορφες και χαρούμενες εικόνες και παιχνίδια που ταιριάζουν στην εποχή.

Βάλτε τα παιδιά να διαβάσουν λίγες σελίδες την ημέρα όπως θα διάβαζαν το αγαπημένο τους βιβλίο και κάντε παρέα τις ασκήσεις σαν σε παιχνίδι ώστε να μην νιώθουν ότι διαβάζουν για το σχολείο.

More for you

 
 

Don't Miss