Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας κάνουν στάση στην Κρήτη

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας κάνουν στάση στην Κρήτη

Γνωρίστε την ιστορία των συναρπαστικών ζώων και "παίξτε" μαζί τους.

Ένα καλοκαιρινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης που δεν πρέπει να χάσετε εάν κάνετε τις φετινές σας διακοπές στο υπέροχο νησί.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) – Πανεπιστήμιο Κρήτης, διοργανώνει για το φετινό καλοκαίρι το εβδομαδιαίο θεματικό πρόγραμμα, με τίτλο «Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας». Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε παιδιά 9 -12 ετών και θα υλοποιηθεί στη διάρκεια τεσσάρων ανεξάρτητων εβδομάδων μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου στο Ηράκλειο (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου).

Το πρόγραμμα βασίζεται στο περιεχόμενο της περιοδικής έκθεσης οι «Δεινόσαυροι της Παταγονίας» που φιλοξενείται αυτήν την περίοδο στο Μουσείο. Η έκθεση περιλαμβάνει πλήρεις σκελετούς δεινοσαύρων, τουλάχιστον κατά το 70%, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο. Παρουσιάζονται τόσο οι πρώιμοι και μικροσκοπικοί, όσο και οι πιο πρόσφατοι, γιγάντιοι δεινόσαυροι του Κρητιδικού, μαζί με τα ενδιάμεσα εξελικτικά τους στάδια. Η περιοχή της Παταγονίας, για δεκάδες εκατομμύρια χρόνια, ήταν μια περιοχή με τεράστια λιβάδια, πλούσια βλάστηση και πολλά νερά, γεγονότα που επέτρεψαν την εξάπλωση και την εξέλιξη των δεινοσαύρων σε είδη πολύ πιο μεγαλόσωμα από τα αντίστοιχα βορειο-αμερικανικά που όλοι γνωρίζουμε (βλ. Jurassic Park).

Στη διάρκεια του προγράμματος και μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, την κατασκευή, τις διαδραστικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν σαν μικροί παλαιοντολόγοι. Θα συλλέξουν πληροφορίες για τους δεινόσαυρους της Παταγονίας, θα παρατηρήσουν τους γιγάντιους αλλά και τους μικροσκοπικούς σκελετούς τους και θα ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειές τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τέλος Αυγούστου.

More for you

 
 

Don't Miss