Μπανάνες από το Παρίσι;

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μπανάνες από το Παρίσι;

Η νέα τάση της urban γεωργίας κατακτά και την πόλη του φωτός.

Πράσινες οροφές, μελίσσια στην πόλη του Λονδίνου και κουνελάκια σε διαμερίσματα. Η ανάγκη να φέρουμε την ύπαιθρο στις μεγαλουπόλεις μεγαλώνει και μαζί και οι ιδέες για το τι είναι εφικτό να παράγει κανείς ανάμεσα σε τσιμεντένια σπίτια.

Το τελευταίο τόλμημα γίνεται απο μια Γαλλική αρχιτεκτονική εταιρεία την SOA η οποία ονειρεύεται να φέρει την καλλιέργεια τροπικών φρούτων στην πόλη του Παρισιού μιας και έχει ένα σχετικά ήπιο κλίμα. Πρώτο φρούτο για το πείραμα επιλέχτηκε να είναι η μπανάνα. Ένα ιστορικό κτίριο λοιπόν αλλάζει όψη και ενισχύεται στο μπροστινό του μέρος με ένα οριζόντιο γυάλινο θερμοκήπιο.

Το όνομα του Urbanana και σκοπός του ειναι εκτός απο την παραγωγή μπανάνας με την βοήθεια τεχνητού φωτός να περιλαμβάνει ακόμα ένα εργαστήριο ερευνών, ένα εστιατόριο, χώρο για εκθέσεις, κι ένα μαγαζί. Το 6όροφο κτίριο θα αυξήσει τους χώρους του διαμορφώνοτνας ένα είδος πασαρέλας όπου θα ξεκουράζονται οι μπανανιές. Οι άνθρωποι της εταιρείας λοιπόν προτείνουν έναν καλό τρόπο για να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και το φαινόμενο του θερμοκηπίου με το να μειωθούν τα μεταφορικά κόστη που εμπλέκονται ώστε οι Παριζιάνοι να μπορούν να καταναλώσουν το αγαπημένο τους φρούτο το οποίο έρχεται απο ένα πολύ μακρινό μέρος της γης.

Σύντομα λοιπόν όπως όλα δείχνουν θα έχουμε μπανάνες made in Paris!

Πηγή: www.good.is

More for you

 
 

Don't Miss