Μείνε δίπλα μου στα δύσκολα

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Μείνε δίπλα μου στα δύσκολα

Οταν οι σχέσεις δυναμώνουν περνώντας μέσα απο την πυρά.

«Αυτό που δεν μας χωρίζει μας φέρνει πιο κοντά.» Δεν είναι ένας κανόνας που ισχύει για όλους, είναι όμως ένα μότο ζωής για κάποιους που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν ως δεκανίκι για την σχέση και το γάμο τους. Στα δύσκολα λένε κρίνονται οι σχέσεις και σαφώς είναι αλήθεια. Εκεί δείχνουμε τι πραγματικά αισθανόμαστε για το άλλο πρόσωπο και πόσα μπορούμε να θυσιάσουμε απο τον εαυτό μας. Οι ψυχολόγοι λένε πως μπορεί οι καλές, ξένοιαστες στιγμές να είναι χρήσιμες και όμορφες, είναι εκείνες οι δύσκολες, άτυχες και κάποιες φορές οδυνηρές στιγμές όμως που θα δέσουν αυτόν τον δεσμό και θα του δώσουν μια ένεση διαρκείας.

Στις δυσκολίες δείχνουμε εάν μπορούμε να είμαστε μέρος μιας ομάδας, εάν μπορούμε να πατήσουμε τον εγωισμό μας για να βοηθήσουμε τον άνθρωπο μας, εάν μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ώστε να ξαναδούμε το χαμόγελο στο πρόσωπο του. Είναι η ώρα που το ζευγάρι καλείται να συστρατευτεί, να κάνει πλάνο για να βγεί απο τον κίνδυνο οποιοδήποτε ναυαγίου και να ξεπεράσει απο κοινού αυτό που έχει προκύψει. Αυτές οι στιγμές είναι γεμάτες συναισθήματα. Μπορεί να έχουν αντιπαραθέσεις, μπορεί να έχουν εντάσεις, διαφωνίες αλλά στο τέλος θα έχουν συμφιλίωση, κατανόηση και πολύ αγάπη.

Στα δύσκολα οι αξίες αλλάζουν, το ίδιο και οι προτεραιότητες. Τα υλικά αγαθά έχουν λιγότερη εώς καθόλου σημασία, εάν π.χ. κρίνεται η υγεία του ανθρώπου μας. Δυστυχώς λένε πως εάν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις. Κοινώς πως εκτιμάς όταν πας να χάσεις ή όταν τελικά χάνεις κάτι. Οι δυσκολίες λοιπόν θα πρέπει να γίνουν κάτι σαν οδηγό μας, μιας και είναι εκείνες που θα κρίνουν την ποιότητα του ατόμου μας , την ανιδιοτέλεια και την δύναμη της θέλησης μας.

More for you

 
 

Don't Miss