Παιδική αγάπη

Πέμπτη 02 Αυγούστου 2012

Πέμπτη 02 Αυγούστου 2012

Παιδική αγάπη

Ένα συναίσθημα που μαθαίνεται από τον γονιό.

Μπορεί η επαφή και το δέσιμο να ξεκινούν απο την κοιλιά, όμως έρευνες δείχνουν πως η αγάπη και η τρυφερότητα που δείχνουν τα παιδιά είναι κάτι που προυπάρχει αλλά και προκύπτει από την αγάπη και το ενδιαφέρον που λαμβάνουν απο το περιβάλλον τους.

Οπότε δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι πολύ νεαρά παιδιά μπορούν να εκφράζουν δυνατά συναισθήματα τρυφερότητας αφού έχουν αυτή την ικανότητα πριν ακόμα γεννηθούν. Ακόμα και από την κοιλιά μπορούν να ακούν, να αισθάνονται ακόμα και να μυρίζουν τη μυρωδιά της μαμάς τους. Όμως ένας γονιός που υιοθετεί έχει την δική του εμπειρία που λέει πως η βιολογία είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Τα βρέφη δένονται συναισθηματικά με όποιον άνθρωπο τους δείχνει συχνά ενδιαφέρον και φροντίδα.

Καθοριστικό ρόλο παίζει το ασφαλές περιβάλλον αλλά και η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους δείχνοντας την ανάλογη αγάπη. Η ανάγκη για αγάπη λοιπόν είναι το ίδιο επίκτητη όσο και έμφυτη ακόμα και για τα βρέφη, όμως πάντα η στάση του γονέα ή του ατόμου που το φροντίζει θα είναι εκείνη που θα καθορίσει το πως θα διδαχθούν σωστά και ολοκληρωμένα αυτό το τόσο σημαντικό συναίσθημα της αγάπης που θα τα ακολουθεί στην υπόλοιπη ζωή τους.

More for you

 
 

Don't Miss