Καλοκαιρινές σκέψεις

Πέμπτη 02 Αυγούστου 2012

Πέμπτη 02 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινές σκέψεις

Μια εποχή ζεστή γεμάτη φως και θάλασσα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που ο καθένας μας έχει ζήσει έστω και μία φορά στη ζωή του έντονα. Συνήθως είναι η πιο χαλαρή εποχή για τους περισσότερους και μια ευκαιρία για ξεκούραση ή παραπάνω διασκέδαση, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Ίσως το καλοκαίρι να βρίσκεται στον αντίποδα των Χριστουγέννων. Το λέω αυτό γιατί τα τελευταία είναι η εποχή μιας γενικής γλυκιάς μελαγχολίας και το καλοκαίρι μία περίοδος απόλυτης ξενοιασιάς. Το κοινό τους σημείο είναι ότι όλοι έχουμε να θυμόμαστε τις καλύτερες στιγμές τόσο από αγαπημένα Χριστούγεννα, όσο κι από λατρεμένα καλοκαίρια.

Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα γύρω σας προσπαθήστε να απολαύσετε το φετινό καλοκαίρι. Η ηρεμία που θα έχετε όταν θα το αφήνετε πίσω θα σας φανεί πιο χρήσιμη από ποτέ τώρα που έχετε να αντιμετωπίσετε ένα σωρό δυσκολίες. Αφεθείτε έστω για λίγες μέρες, αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί στις όμορφες σκέψεις του καλοκαιριού και απολαύστε τις στιγμές που θα σας θυμίσουν για πάντα καλοκαίρι και θα τις αναπολείτε το χειμώνα.

Ένα ποίημα από τον κορυφαίο Έλληνα ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη για τον έρωτα και το καλοκαίρι που δημιουργεί εικόνες ονειρικές, δροσερές, έντονες και άκρως καλοκαιρινές.

Το τραγούδι του Αρχιπελάγους (Έρωτας) – Οδυσσέας Ελύτης

Ο έρωτας Το αρχιπέλαγος Κι η πρώρα των αφρών του Κι οι γλάροι των ονείρων του Στο πιο ψηλό κατάρτι του ο ναύτης ανεμίζει Ένα τραγούδι. Ο έρωτας Το τραγούδι του Κι οι ορίζοντες του ταξιδιού του Κι η ηχώ της νοσταλγίας του Στον πιο βρεμένο βράχο της η αρραβωνιαστικιά προσμένει Ένα καράβι. Ο έρωτας Το καράβι του Κι η αμεριμνησία των μελτεμιών του Κι ο φλόκος της ελπίδας του Στον πιο ελαφρό κυματισμό του ένα νησί λικνίζει Τον ερχομό. Δείτε καλοκαιρινές φωτογραφίες που θα σας φτιάξουν τη διάθεση! Ίσως σας θυμίσουν ένα δικό σας καλοκαίρι…

[imagebrowser id=201]

More for you

 
 

Don't Miss