Η διαδικτυακή απιστία βρίσκεται στο κόκκινο

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η διαδικτυακή απιστία βρίσκεται στο κόκκινο

Η ανοιχτή και κοινή χρήση του  internet, λένε οι ειδικοί, είναι η μόνη προφύλαξη.

Το έχουμε ξαναπεί, η ηλεκτρονική μορφή κοινωνικής δικτύωσης έχει το χαρακτηριστικό της απρόσωπης και άρα κάποιες φορές χωρίς φραγμούς επικοινωνίας. Κρυμμένοι πίσω από την οθόνη όλο και περισσότεροι παντρεμένοι, με τις γυναίκες να ισοφαρίζουν στα στατιστικά τους άντρες, αναζητούν το φλερτ, το ενδιαφέρον, το παιχνίδι που θα τους βγάλει από την συζυγική ανία. Δεν είναι τυχαίο ότι ζευγάρια που είναι μαζί πάνω από 15 με 18 χρόνια είναι και αυτά που πλήττονται περισσότερο και οδηγούνται σε τέτοιες μορφές απιστίας πιο συχνά. Άλλωστε δεν είναι καθόλου δύσκολο να αρχίσει κάποιος να ζει αυτή την διπλή ζωή, αφού εξειδικευμένα site έχουν φροντίσει να καλύπτουν και να προωθούν τις παρασπονδίες των παντρεμένων προστατεύοντας τα μέλη τους μέσα από sites ειδικά για μέλη και ομάδες, ενώ και ένας φίλος από τα παλιά μπορεί κάλλιστα να γίνει το μήλο της Έριδος.

Έτσι όλο και πιο συχνά ακούμε ζευγάρια τα οποία ήταν χρόνια μαζί ξαφνικά να χωρίζουν όταν ο σύντροφος ανακάλυψε την ηλεκτρονική απιστία τους ή γιατί μια «αθώα» επικοινωνία που άρχισε στα chat εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω από φιλικό.

Και πως τελικά μπορεί κάποιος να γνωρίζει τι συμβαίνει στον υπολογιστή του συντρόφου του; Ένας τρόπος λένε οι ειδικοί είναι η κοινή χρήση κωδικών αλλά και των sites κοινωνικής δικτύωσης για να μην φτάσουμε στην ακραία χρήση ειδικών προγραμμάτων παρακολούθησης που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή. Μια ανοιχτή ηλεκτρονική σχέση. Κι αν μέχρι πριν το να ψάχνετε το κινητό του συντρόφου ήταν η μέγιστη καταπάτηση του προσωπικού του χώρου, τώρα μάλλον επιβάλλεται πότε –πότε να «εισβάλλετε» στην ηλεκτρονική ζωή του για έναν μικρό έλεγχο. Αν και όλο αυτό μοιάζει με δικαιολογία, αφού εάν κάποιος είναι επιρρεπής στην απιστία με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο κάποια στιγμή θα ενδώσει στην αμαρτία. Το ιντερνέτ όμως αποτελεί σίγουρα την πιο εύκολη πόρτα προς αυτή την κατεύθυνση.

More for you

 
 

Don't Miss