Γιατί ο άντρας μου δεν επικοινωνεί μαζί μου;

Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί ο άντρας μου δεν επικοινωνεί μαζί μου;

Περίπου εννέα στις δέκα γυναίκες αναζητούν απάντηση!

Την ώρα που οι γυναίκες υπέρ- αναλύουμε τις περισσότερες φορές τα πάντα, αφήνοντας παράλληλα και ένα χείμαρρο συναισθημάτων να ποτίσει τη σχέση, οι άντρες επιλέγουν τον δρόμο της σιωπής. Για να γίνει το νούμερο ένα παράπονο των γυναικών προς του συντρόφους τους. Γιατί δεν επικοινωνείς μαζί μου; Γιατί δεν εκφράζεις αυτά που αισθάνεσαι; Γιατί δεν μου ανοίγεσαι; Ερωτήσεις που συνήθως δεν παίρνουν απάντηση και που βασανίζουν το γυναικείο μυαλό το οποίο δεν καταλαβαίνει και ίσως δεν αντέχει αυτού του είδους τον αποκλεισμό.

Τι γίνεται όμως; Υπάρχει τρόπος ώστε κάποια στιγμή ο σύντροφος μας να μιλήσει. Τελεία. Απλά να μιλήσει ανοιχτά για το πώς νιώθει; Ναι δεν είναι στην φύση των αντρών να αναλύουν συναισθήματα και συμπεριφορές, το μυαλό τους είναι πιο πρακτικό και αναζητά συνήθως λογικές απαντήσεις και όχι υποθετικά σενάρια. Όχι δεν θα κάτσουν να σκάσουν και να στεναχωρηθούν για μικρά πράγματα που εσείς θα τα κάνετε να μοιάζουν με τον τιτανικό και αυτό δεν τους κάνει «γουρούνια». Τελικά ποιος είναι ο τρόπος που θα λυθούν και θα εκφράσουν αυτό που νιώθουν;

Το σίγουρο είναι ότι με την επίθεση και με τον εκβιασμό από μέρους σας, αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γιατί απλά τους μπλοκάρει και αμέσως μπαίνετε στο κουτάκι που ονομάζεται «γυναικεία γκρίνια» και το οποίο αυτόματα ενεργοποιεί το αίσθημα της αδιαφορίας.

Δώστε χώρο, χρόνο και κατανόηση. Η εξωτερίκευση συναισθημάτων είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Είναι κάτι που μαθαίνουμε από όταν είμαστε παιδιά και αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητας μας. Για αυτό:

• Προσπαθήστε λοιπόν να μην κάνετε τον άλλο να νιώθει πως βρίσκεται σε ανάκριση και καλείται να απαντήσει σαν να κρίνεται η ζωή του.

• Θέσετε ερωτήματα σε ήπιο κλίμα και δείξτε ότι είναι από ενδιαφέρον και όχι από γυναικεία περιέργεια.

• Αφήστε στην άκρη ακραίες συμπεριφορές όπως κλάματα, φωνές και εντάσεις και αντιδράστε κόσμια και φυσιολογικά, ακόμα κι αν δεν παίρνετε μια ευθεία απάντηση.

• Εάν μια διαφοράς σας λήξει, μην την ανασκαλίσετε, προσπεράστε την.

• Τέλος το πιο σημαντικό για να ξεκινήσει ένας διάλογος τέτοιου τύπου είναι να διαλέξετε το κατάλληλο timing. Επιλέξτε μια στιγμή που ο σύντροφος θα είναι ξεκούραστος και χαλαρός, ίσως σε μια βόλτα όπου θα είσαστε μόνοι σας και δώστε βάση στο πως θα ξεκινήσετε μια τέτοια κουβέντα. Η πρώτη ερώτηση θα καθορίσει την εξέλιξη της.

Είναι σημαντικό όλα να γίνου αβίαστα, χωρίς πίεση και πρέπει, κι αν πετύχει τότε θα έχετε την αρχή ενός νέου πιο υγιούς κεφαλαίου της σχέση σας.

More for you

 
 

Don't Miss