Χαμογελάστε, σας πηγαίνει πολύ!

Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2012

Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2012

Χαμογελάστε, σας πηγαίνει πολύ!

Λόγοι για να μην ξεχνάτε να «σκάτε» χαμόγελο με κάθε ευκαιρία.

Μια παλιά τηλεοπτική, ψυχαγωγική εκπομπή διατυμπάνιζε «Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό» και ναι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Το χαμόγελο δεν είναι μια απλή έκφραση του προσώπου, μπορεί να καθορίσει μια συζήτηση, να αλλάξει μια διάθεση και να γίνει όπλο γοητείας.

Να λοιπόν μερικοί λόγοι για να χαμογελάτε όσο πιο συχνά μπορείτε.

Το χαμόγελο σας κάνει χαρούμενους. Ακόμα κι αν έχετε ξυπνήσει στραβά, προσπαθήστε να χαμογελάσετε στον αγουροξυπνημένο εαυτό που αντικρίζετε στον καθρέφτη. Ακόμα και αυτό το «βιασμένο» χαμόγελο μπορεί για κάποιο λόγο να σας κάνει αμέσως να νιώσετε καλύτερα και να ξεκινήσει η μέρα πιο γλυκά.

Το χαμόγελο σας διατηρεί νέους. Αυτή η απλή η κίνηση κάνει τον εγκέφαλο χαρούμενο και τον προκαλεί να σας πλημμυρίσει με θετικές χημικές ουσίες που αναζωογονούν τον οργανισμό. Ενώ έρευνες έχουν δείξει πως όσοι χαμογελούν συχνά, ζουν και περισσότερο.

Το χαμόγελο αλλάζει την διάθεση. Τόσο την δική σας αλλά και όσων συναντάτε. Μπορείτε κυριολεκτικά να αλλάξετε την ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο λέγοντας απλά μια χαμογελαστή καλημέρα, και θα δείτε και το πιο κατσούφικο πρόσωπο να χαμογελά. Αυτό και μόνο είναι ικανοποίηση. Συν ότι έρευνες λένε πως ο άνθρωπος έχει την τάση να μιμείται τον συνομιλητή του, οπότε εάν είσαστε χαμογελαστοί, το πιο πιθανόν είναι και το πρόσωπο που συνομιλείτε να τον αντιγράψει.

Το χαμόγελο σας βγάζει από τους μπελάδες. Μια αταξία, μια παράλειψη, ένα λάθος μπορούν να έχουν πιο ανώδυνες αντιδράσεις εάν η παραδοχή τους συνοδευτεί από ένα χαμόγελο αμηχανίας, συγχώρεσης ή λύπης.

More for you

 
 

Don't Miss