Θέλω να πετάξω...

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλω να πετάξω...

Ένα όμορφο video, συνοδευόμενο από όμορφα λόγια.

Το όνειρο κάθε ανθρώπου, είναι να πετάξει. Όχι με αεροπλάνα και ελικόπτερα. Να πετάξει σαν τα πουλιά! Να είναι σε θέση να ξεφεύγει από τα καθημερινά του προβλήματα, να ταξιδεύει σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, να θαυμάζει, να μαθαίνει, νʼ αναζητά . Όταν πετάς, δεν ταξιδεύεις μόνο στο Χώρο! Έχεις την αίσθηση ότι και ο Χρόνος κυλάει σύμφωνα με τη δική σου θέληση. Μπορείς να τον επιταχύνεις ή να τον επιβραδύνεις ανάλογα με τη διάθεση σου. Του επιτρέπεις να κυλάει στο ρυθμό της μουσικής που ακούς μέσα στο μυαλό σου και ταξιδεύοντας πάνω από δάση, θάλασσες και πολιτείες μπορείς να γίνεις ένα με το Σύμπαν.

Ξαφνικά τα συναισθήματα γίνονται ακόμα πιο έντονα όταν μπορέσεις να ανέβεις προς τον ουρανό, να φύγεις από τον πλανήτη, να δεις τη γη από ψηλά. Τότε συνειδητοποιείς το πόσο μικρός είσαι, το πόσο ασήμαντος αλλά και σημαντικός. Ταξιδεύοντας στο σύμπαν ελεύθερος και όχι με διαστημόπλοια και εξοπλισμούς, θα τα καταλάβεις όλα αυτά. Θα βιώσεις τους νόμους τη Φύσης στο πετσί σου και θα ρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με το μεγαλείο του Κόσμου. Και που ξέρεις; Μπορεί μετά το γιγαντιαίο σου αυτό ταξίδι, από το οποίο θα διδαχτείς τόσα πολλά, να θελήσεις να γυρίσεις σπίτι... Στα γνώριμα εδάφη, και στην ασφάλεια της μάνας Γης.

Δεν θα είσαι ο ίδιος όμως, θα έχεις αλλάξει για πάντα...

Δείτε το video.

Από τον αναγνώστη Άκη. p.s. H IOAA (Διεθνής Ολυμπιάδα στην Αστονομία και την Αστροφυσική) είναι ένα ετήσιος διεθνής διαγωνισμός για την αστροφυσική σε μαθητές Λυκείου. Συμμετέχοντας σε τέτοιες διεθνείς εκδηλώσεις, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους μαθητές με τα ίδια ενδιαφέροντα από όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα φιλοξενεί μια Διεθνή Ολυμπιάδα στην Αστρονομία και Αστροφυσική, είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός θα λάβει χώρα στο Νομό της Θεσσαλίας και ειδικότερα στο Βόλο, την πατρίδα του Κενταύρου Χείρωνα, του δάσκαλου του Ηρακλή και του Αχιλλέα.

More for you

 
 

Don't Miss