Μία ελληνίδα στο Τόκιο

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μία ελληνίδα στο Τόκιο

Η καλλιτέχνιδα Εύα Μιτάλα φιλοξενείται στο Τόκιο στην έκθεση GEISAI#17 με την εντυπωσιακή δημιουργία της ‘Butterflyfish’.

Η έκθεση GEISAI#17 διοργανώνεται τα τελευταία 10 χρόνια από τον καλλιτέχνη Takashi Murakami και το όνομά της είναι η μεταφορά του artfair στα ιαπωνικά. Φέτος, ο ίδιος προσκάλεσε την ελληνίδα Εύα Μιτάλα να συμμετάσχει στην έκθεση παρουσιάζοντας ένα χρηστικό αντικείμενο-έπιπλο, το οποίο όπως περιγράφει η ίδια είναι ένα κινούμενο σπίτι. Αυτό εξάλλου μαρτυρά και ή ονομασία του ‘A house is not a home’.

Το δημιούργημα έφτασε στο Τόκιο κατευθείαν από την Ύδρα, όπου βρισκόταν στην έκθεση του Δημήτριου Αντωνίτση ‘Hydra School Project’.

Το έργο της είναι όλο ζωγραφισμένο απ' έξω και μέσα έχει καθρέφτες και για χάρη του GEISAI#17, η Εύα Μιτάλα δημιούργησε ένα Manga, μία μικρή ιστορία εμπνευσμένη από το δημιούργημά.

Πρόκειται για ένα μικρό κορίτσι που βρίσκεται σε μία ονειρική πραγματικότητα, όπου τα όρια δεν είναι εμφανή. Ταλαντευόμενη λοιπόν μεταξύ του ονειρικού και του πραγματικού ανακαλύπτει τις υπερφυσικές δυνάμεις της, όμοιες με μίας ηρωίδας. Το όνομα ‘Butterflyfish’ προέκυψε από το έργο σε συνδυασμό με την ιστορία που εμπνεύστηκε η δημιουργός για τη συγκεκριμένη έκθεση.

Το έργο της Εύας Μιτάλα θα παραμείνει στο Τόκιο καθώς θα φιλοξενηθεί κι από άλλες γκαλερί της πόλης.

More for you

 
 

Don't Miss