Είναι οι οικονομικές διαφορές αιτία διαζυγίου;

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι οι οικονομικές διαφορές αιτία διαζυγίου;

Οι οικονομικές διαφορές είναι μία συνηθισμένη αιτία διαζυγίου. Μπορείτε όμως να βρείτε λύσεις και από εμπόδιο να γίνουν βοηθητικά για μία υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Σύμφωνα με έρευνες οι οικονομικές διαφορές είναι ο νούμερο ένα λόγος διαζυγίων στην Αμερική. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές σ’ ένα ζευγάρι ο καθένας έχει διαφορετικό οικονομικό παρελθόν και άλλες οικονομικές συνήθειες από την οικογένειά του. Αν λοιπόν ο ένας από τους δύο έχει μάθει στο ‘θα το βάλουμε στην πιστωτική’ κι ο άλλος στο ‘δεν μπορούμε να το αγοράσουμε τώρα’ το πρόβλημα διογκώνεται.

Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα προβλήματα, η λύση είναι η συζήτηση περί οικονομικών συνηθειών και μάλιστα σύντομα. Πάρτε πρωτοβουλία και συζητήστε με το σύζυγό σας το οικονομικό σας παρελθόν, τι συνήθειες είχε ο καθένας στα σπίτι του και πως αντιμετώπιζαν τα χρήματα. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να καταλάβετε εν μέρει ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου κι έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση.

Το επόμενο βήμα είναι να αυτοπροσδιορίσετε και να γνωστοποιήσετε ο ένας στον άλλο τις τωρινές σας απόψεις για τα χρήματα και τι επιρροή έχουν πάνω σας. Αφού γίνει αυτό προσπαθήστε να κάνετε από κοινού ένα πλάνο για τις οικονομικές σας ανάγκες είτε πρόκειται για το άμεσο μέλλον είτε μακροπρόθεσμα. Ξεχωρίστε τις ανάγκες σας και βάλτε τα χρήματα σε τάξη. Σκεφτείτε πράγματα που θα κάνετε από κοινού και πρέπει να ξοδέψετε χρήματα, όπως για παράδειγμα την αγορά ενός αυτοκινήτου ή τη συγκέντρωση χρημάτων για μετέπειτα σπουδές των παιδιών. Βάλτε ένα πρόγραμμα και ορίστε τις προτεραιότητές σας.

Τέλος, μπορείτε να χωρίσετε το ξόδεμα των χρημάτων ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σας. Αν εσείς είστε καλύτερη στη διαχείριση χρημάτων και την οικονομία τότε αναλάβετε το super market και τις αγορές για τις καθημερινές ανάγκες. Ίσως όμως ο σύντροφός σας να ασχολείται με την οικολογία, αφήστε τον να βρει τρόπους να κάνει οικονομία προς όφελος του περιβάλλοντος.

Γνωρίζετε ο ένας για τον άλλο και καταλήξετε σε κοινή οικονομική στρατηγική και απαλλάξτε τη σχέση σας από τα προβλήματα που προκαλούν οι οικονομικές διαφορές.

More for you

 
 

Don't Miss