Θαυμαστό… όπως η ζωή!

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Θαυμαστό… όπως η ζωή!

Να αγαπάς τον εαυτό σου για να αγαπήσεις τους άλλους. Μην κρατάς μέσα σου οργή και θυμό. Δώσε δύναμη στο σώμα και την ψυχή να εξυψωθούν.

Το βιβλίο της Βέρας Μεσσήνη ‘θαυμαστό… όπως η ζωή!’ αποτελεί προσπάθεια άντλησης πολύτιμων στοιχείων που συνδέονται και αφορούν στο ξεδίπλωμα των ανθρώπινων δυνατοτήτων και δυνάμεών μας, ώστε να πορευτούμε σε μια ουσιαστικότερη, γεμάτη νόημα ζωή, για να γίνουμε αυτό που μπορούμε να είμαστε… Αποτελεί προσπάθεια να εντρυφήσουμε όλο και λίγο περισσότερο στο Θαυμαστό!

Η συγγραφέας προσπαθεί να περάσει το μήνυμα για μία καλύτερη καθ΄ όλα ζωή, απαλλαγμένη από τα από τα υλιστικά πρότυπα. Γι’ αυτό χρειάζεται δύναμη, που μπορούμε να τη βρούμε μόνο μέσα μας. Μία δύναμη για τη ζωή.

‘ Όλοι μας έχουμε μία πορεία στη ζωή, όπου συνήθως το ένα βήμα ακολουθείται από το επόμενο, συχνά προβλέψιμο, εκτός από τα απρόοπτα που προκύπτουν, άλλοτε δρώντας αναχαιτιστικά και άλλοτε δίνοντάς μας νέα ώθηση ή και καινούρια κατεύθυνση. Όλοι γνωρίζουμε παράγοντες που καθορίζουν ή και διευθύνουν την ατομική πορεία, όπως και ότι η ελεύθερη βούληση και η καταβολή της ανάλογης προσπάθειας παίζουν το ρόλο τους…. Η ευκαιρία του επαναπροσδιορισμού μας δίνεται συνήθως αργότερα στη ζωή μας…’

Απόσπασμα από το βιβλίο.

Διαβάστε το βιβλίο της Βέρας Μεσσήνη ‘θαυμαστό… όπως η ζωή!’ από τις εκδόσεις Λιβάνη.

More for you

 
 

Don't Miss