Φτιάξτε βάζα με την αγαπημένη σας σάλτσα ντομάτας

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Φτιάξτε βάζα με την αγαπημένη σας σάλτσα ντομάτας

Η σάλτσα ντομάτας είναι απαραίτητη στα περισσότερα φαγητά, τι καλύτερο από το να φτιάξετε την σπιτική σας σάλτσα και να την αποθηκεύσετε για το χειμώνα.

Υπάρχουν δύο τρόποι:

1. Ο πιο απλός τρόπος είναι να περάσετε τις ντομάτες σε ένα multi ή στον τρίφτη και να γεμίσετε με τον χυμό μερικά πλαστικά ποτήρια νερού. Βάλτε τα ποτήρια στην κατάψυξη και κάθε φορά που θα μαγειρεύετε ρίξτε 1 ή 2 ποτηράκια στο φαγητό σας. 2. Ο άλλος τρόπος είναι να μαγειρέψετε την σάλτσα σας κανονικά, όπως σας αρέσει και να την αποθηκεύσετε σε γυάλινα - αποστειρωμένα βάζα. Το μυστικό είναι στα βάζα, θα πρέπει να τα αποστειρώσετε σωστά ώστε να διατηρηθεί η σάλτσα για πολλούς μήνες.

Πώς να αποστειρώσετε τα γυάλινα βάζα:

• Αγοράστε γυάλινα βάζα ή χρησιμοποιήστε αυτά που έχετε στο σπίτι σας από άλλες σάλτσες, προσοχή όμως πρέπει να είναι γυάλινα. • Πλύνετε τα καλά και βάλτε τα μαζί με τα καπάκια τους (ανοιχτά) σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. • Αφήστε τα στο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά. • Στη συνέχεια βγάλτε τα και τοποθετήστε τα ανάποδα σε μια καθαρή πετσέτα για να φύγουν τα νερά από μέσα (περίπου 5 λεπτά) και κλείστε τα κανονικά με τα καπάκια τους.

Πώς να κλείσετε τα βάζα:

• Μέχρι να ολοκληρώσετε την αποστείρωση των βάζων ετοιμάστε την σάλτσα σας, που πρέπει να είναι καυτή στο γέμισμα. • Γεμίστε ένα βάζο τη φορά, κλείστε αμέσως το καπάκι και τοποθετήστε το ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω) πάνω σε μια πετσέτα. Χρησιμοποιήστε γάντια κουζίνας για να μην καείτε. • Αφού ολοκληρώσετε το γέμισμα στα βάζα, σκεπάστε τα με μια πετσέτα ή λεπτή κουβέρτα και αφήστε τα να κάτσουν περίπου 12-15 ώρες και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στην αποθήκη ή στα ντουλάπια σας.

Tips:

• Τα βάζα πρέπει να είναι ζεστά ή χλιαρά όταν τα γεμίζετε με την καυτή σάλτσα – γιατί αν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας υπάρχει η περίπτωση να σας σπάσει το βάζο. • Κάθε φορά που θέλετε να ανοίξετε ένα βάζο, βάλτε την μύτη ενός μαχαιριού στο κενό μεταξύ του καπακιού και του στομίου ώστε να περάσει ο αέρας και να ανοίξει εύκολα το βάζο.

More for you

 
 

Don't Miss