Γιατί πρέπει να γνωρίσετε το σωματείο “ Άλλη Όψη”

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Γιατί πρέπει να γνωρίσετε το σωματείο  “ Άλλη Όψη”

Προωθεί την εκπαίδευση και τον αθλητισμό σε άτομα με κινητική αναπηρία.

Η «Άλλη Όψη» είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο συστάθηκε τον Ιούλιο του 2007 στην Θεσσαλονίκη. Βασική δράση της «Άλλης Όψης» είναι η οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ανθρώπους με κινητική αναπηρία. Κύριος στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η απόκτηση υψηλότερου επιπέδου αυτονομίας των συμμετεχόντων με κινητική αναπηρία, μέσω της ομότιμης υποστήριξης και συστηματικής εξάσκησης. Επιπλέον, από τα μέσα του 2010, η «Άλλη Όψη» διοργανώνει δράσεις για την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος Ράγκμπι με Αμαξίδιο στην Ελλάδα. Η «Άλλη Όψη» οργανώνεται και λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Άλλη Όψη» στελεχώνεται από εκπαιδευτές με κινητική αναπηρία και υποστηρικτικό προσωπικό. Το γεγονός ότι η εκπαίδευση πραγματοποιείται από εκπαιδευτές που έχουν οι ίδιοι κινητική αναπηρία είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν κατακτήσει υψηλό επίπεδο ανεξαρτησίας, οι οποίοι έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να μεταδίδουν όλη τη γνώση και εμπειρία τους στους συμμετέχοντες.

Από την αρχή της ίδρυσής της, η «Άλλη Όψη» συμμετέχει σε κοινωνικά δρώμενα στις τοπικές κοινωνίες. Ένας βασικός τρόπος παρέμβασης είναι η διοργάνωση βιωματικών δράσεων σε τοπικές κοινωνίες, μέσω των οποίων δίδεται η δυνατότητα σε καθημερινούς πολίτες οποιασδήποτε ηλικίας να αντιληφθούν το αναπηρικό κάθισμα ως αναγκαίο μέσο μετακίνησης, και όχι ως φορέα στιγματισμού.

Στηρίξτε την προσπάθεια της "Άλλης Όψης" με το να γίνεται εθελοντής, να κάνετε δωρεά ή να γίνεται χορηγός. Μάθετε περισσότερο για το σωματείο εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss