Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια υγεία και φέτος συγκεκριμένα στο φαινόμενο της κατάθλιψης που τα ποσοστά της έχουν αυξηθεί παγκοσμίως.

Πρόκειται για ένα θέμα με ιδιαίτερη βαρύτητα, κυρίως στις μέρες μας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν αφιέρωσε τη σημερινή παγκόσμια μέρα ψυχικής υγείας στην κατάθλιψη, ένα θλιβερό φαινόμενο που πληθαίνει συνεχώς. Όλο και περισσότερος κόσμος φαίνεται να γίνεται καταθλιπτικός και αναμφίβολα σημαντικό ρόλο παίζει η οικονομικό-κοινωνική κρίση που ταλανίζει τον κόσμο παγκοσμίως αλλά και τη χώρα σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Τα αίτια ποικίλουν και η θεραπεία είναι απαραίτητη. Η ψυχική υγεία είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην ανθρώπινη ζωή και απαραίτητο για τη σύσταση μιας υγιούς προσωπικότητας. Όλοι πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με την ψυχική υγεία και η ανάγκη τώρα είναι επιτακτική. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κατάθλιψη είναι μία ψυχική ασθένεια που αντιμετωπίζεται και όχι ντροπή. Είναι στο χέρι όλων να απελευθερωθούμε από τα ταμπού των προηγούμενων δεκαετιών που συντηρούνταν στη χώρα μας και να βοηθήσουμε είτε τους εαυτούς μας, είτε τους γύρω μας, να ξεφύγουν από την άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Για θεραπεία απευθυνθείτε σε ειδικούς ή για άμεση ανακούφιση και βοήθεια στην γραμμή βοήθειας του ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής) καλώντας στο 1034.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο epipsi.gr.

More for you

 
 

Don't Miss