Πως θα ξεκινήστε το πρωινό σας ήρεμα τις ημέρες του σχολείου

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πως θα ξεκινήστε το πρωινό σας ήρεμα τις ημέρες του σχολείου
5 tips για να διατηρήσετε τους τόνους χαμηλούς.

Όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια το πρωινό ξύπνημα μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε έναν μικρό εφιάλτη. Τα μικρά δεν θέλουν να πιούν το γάλα τους, τα μεγάλα παιδιά δεν σηκώνονται από το κρεβάτι ή δεν βρίσκουν τι να φορέσουν με αποτέλεσμα να αργήσουν στο σχολείο… Η ένταση ανεβαίνει και μαζί και η πίεση σας και όλα αυτά πριν ακόμα να προλάβετε να πιείτε την πρώτη γουλιά του πρωινού σας ροφήματος. Πάρτε βαθιά ανάσα λοιπόν και δείτε πώς με μικρές αλλαγές μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια πιο ζεν ατμόσφαιρα.

Μη κάνετε περικοπές στον ύπνο σας: Εάν καταφέρετε να κοιμάστε όσο χρειάζεστε, θα ξυπνάτε και πιο ήρεμοι. Είναι δελεαστικό να θέλετε να απολαύσετε την ηρεμία του σπιτιού το βράδυ και να καταλήγετε να ξαπλώνετε αργά, όμως όταν πρέπει να ξυπνήσετε στις 6.30 το πρωί θα έχετε ήδη μετανιώσει για την προηγούμενη επιλογή σας.

Μουρμουρίστε μελωδίες: Όσο κι αν σας ακούγεται παιδικό, μουρμουρώντας ένα αγαπημένο τραγούδι ή ακούγοντας λίγη μουσική το πρωί, μπορείτε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα και την διάθεση σας. Μη το παρακάνετε γιατί δεν θέλετε να δημιουργήσετε ανεπιθύμητες αντιδράσεις από το κοινό σας!

Πείτε “όχι” με φειδώ: Συνηθίζουμε να λέμε όχι στα παιδιά ακόμα κι όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Τις πρωινές ώρες πείτε το πιο επιλεκτικά ώστε να μην χρειάζεται να ανέβουν τα ντεσιμπέλ της φωνή σας πάνω από τα φυσιολογικά όρια.

Οργανωθείτε: Προσπαθήστε να προετοιμάσετε κάτι που ήδη γνωρίζετε πως θα χρειαστείτε από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μην χρειάζεται να βγάζετε ατμούς από την ένταση για να τα προλάβετε όλα πρωί –πρωί.

Η ρουτίνα κάνει καλό: Τα μικρότερα παιδιά, κυρίως, λειτουργούν πολύ καλά όταν έχουν πρόγραμμα, αντίθετα με τους έφηβους. οπότε φροντίστε να γίνονται τα ίδια πράγματα, την ίδια ώρα κάθε μέρα της εβδομάδας που έχει σχολείο.

Πηγή φωτογραφίας: the fashion spot

More for you

 
 

Don't Miss