Τι μπορείτε να μάθετε από τους προπονητές του παιδιού σας

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013

Τι μπορείτε να μάθετε από τους προπονητές του παιδιού σας

Χρήσιμα μαθήματα για μπαμπάδες.

Ένας καλός προπονητής συνήθως αποτελεί πρότυπο για το παιδί για αυτό και είναι καλό οι γονείς να γνωρίζουν πως και οι ίδιοι μπορούν να πάρουν στοιχεία από εκείνον ώστε να καταφέρουν να βοηθήσουν το παιδί τους αποτελεσματικά και καθοριστικά στη ζωή του.

Δείτε λοιπόν πως λειτουργούν οι καλοί προπονητές και πως θα το εφαρμόσετε εσείς ως γονείς στο παιδί σας:

  • Το βασικό στοιχείο των καλών προπονητών είναι πως γνωρίζουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία του παίκτη τους και τον υποστηρίζουν ανάλογα. Κατά τον ίδιο τρόπο οι μπαμπάδες θα πρέπει να βρίσκουν το χρόνο για να γνωρίσουν το παιδί, τα ενδιαφέροντα του, τα ταλέντα του και γενικότερα την προσωπικότητα του. Έτσι θα μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να θέσει τους στόχους του σε ρεαλιστικές βάσεις.
  • Οι καλοί προπονητές μαθαίνουν στους παίκτες τους, τους όρους του παιχνιδιού και απαιτούν υπακοή. Αντίστοιχα ο γονιός θα πρέπει να μάθει στο παιδί τους κανόνες της ζωής καθώς και την ανάγκη να έχουν πειθαρχία. Αυτό απαιτεί όμως ο γονιός να είναι το σωστό μοντέλο που το παιδί καλείται να αντιγράψει.
  • Οι καλοί προπονητές επιτρέπουν στο παίκτη να βιώνει τις συνέπειες των επιλογών του. Έτσι και ένας καλός μπαμπάς οφείλει να προστατέψει το παιδί του από τις κακοτοπιές αλλά οφείλει επίσης να γευτεί τις συνέπειες των πράξεων του.

Πηγή: http://fatherhood.about.com/

More for you

 
 

Don't Miss