Παραδοσιακό: Φασολάκια γιαχνί

Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012

Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012

Παραδοσιακό: Φασολάκια γιαχνί

Ένα αγαπημένο, θρεπτικό φαγητό.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκιες
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία: Καθαρίστε τα φασολάκια και κόψτε τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και στην συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια, βάλτε τα φασολάκια και τις πατάτες. Ανακατέψτε καλά μέχρι να μαραθούν. Τέλος, προσθέστε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45-50 λεπτά. Αλατοπιπερώστε στο τέλος και προσθέστε ότι αν θέλετε κάποιο μυρωδικό δυόσμο ή μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

More for you

 
 

Don't Miss