AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

UPDATE

Η “Μηχανή του Χρόνου” συνεχίζει να φωτίζει συναρπαστικές πτυχές της Ιστορίας


JTeam

24 Νοεμβρίου 2022

Η “Μηχανή του Χρόνου” συνεχίζει να φωτίζει συναρπαστικές πτυχές της Ιστορίας
Εδώ και 19 χρόνια, η “Μηχανή του Χρόνου” ρίχνει αδιάκοπα φως στις πιο συναρπαστικές πλευρές της ελληνικής ιστορίας. Φέτος, στην 7η σεζόν της στo COSMOTE HISTORY, ο Χρίστος Βασιλόπουλος επιβεβαιώνει ότι έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε.

Σίγουρα όλοι έχουμε αποκτήσει μία (επιδερμική) γνώση ιστορίας από τα σχολικά βιβλία. Πόσοι όμως μπορούμε να ισχυριστούμε ότι όσα μάθαμε στα μαθητικά μας χρόνια ήταν αρκετά; Και το κυριότερο: Πόσοι μπορούμε να πούμε ότι βρίσκαμε οποιοδήποτε ενδιαφέρον στον ξύλινο λόγο των σχολικών βιβλίων, ότι μας ενέπνευσαν να εξερευνήσουμε περισσότερες πτυχές της ιστορίας μας, να ανακαλύψουμε ποια γεγονότα καθόρισαν τον κόσμο, όπως τον ξέρουμε σήμερα;

Μάλλον, οι περισσότεροι βρήκαμε κάπου αλλού την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα. Κάπου που το ζήτημα δεν είναι η καταγραφή μίας αποστειρωμένης ιστορίας, χωρίς μελανά σημεία, εθνικά τραύματα, βαθύτερες αναγνώσεις, αλλά η αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων, με τέτοιο τρόπο, που να κάνει την ιστορία μας αυτό που πραγματικά είναι: συναρπαστική. Αυτό είναι που κάνει ο Χρίστος Βασιλόπουλος και η ομάδα του, μέσα από τη Μηχανή του Χρόνου.

Αν και μιλάμε για ένα δύσκολο εγχείρημα, ο Χρίστος Βασιλόπουλος μάς διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κάποια “μυστική συνταγή”. “Ακολουθούμε τα παραδοσιακά βήματα του ρεπορτάζ” μάς λέει. Ποια είναι αυτά; “Η εξαντλητική έρευνα, στο χρόνο που διαθέτουμε για κάθε θέμα, πλουραλισμός στις απόψεις, και ψυχραιμία. Αποστασιοποίηση κατά την προσέγγιση, καθώς και αγωνία για τις λεπτομέρειες”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr