UPDATE

O Elon Musk ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Στη δεύτερη θέση ο Bernard Arnault


JTeam

1 Ιουνίου 2023

O Elon Musk ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Στη δεύτερη θέση ο Bernard Arnault
Σκληρή η μάχη ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους

«Μάχη σώμα με σώμα» δίνουν οι Elon Musk και Bernard Arnault για την 1η θέση της λίστας, με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Νωρίτερα φέτος, ο Bernard Arnault, CEO της μητρικής εταιρείας LVMH, ήταν αυτός που κατείχε την πρώτη θέση με μικρή διαφορά από τον Elon Musk.


Το τελευταίο διάστημα όμως, οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν 2,6% στις συναλλαγές του Παρισιού, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν και πάλι τον Musk στην κορυφή. Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνολική καθαρή περιουσία του Musk ανέρχεται πλέον στα 192,3 δισ. δολάρια, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία του Arnault ανήλθαν στα 186,6 δισ. δολάρια.

Ο Bernard Arnault είχε εκθρονίσει τον CEO της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter από την πρώτη θέση τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν λόγω της εκτόξευσης των πωλήσεων στα είδη πολυτελείας ανέβασαν την τιμή της μετοχής της LVMH. Παράλληλα, μία απότομη πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla λειτούργησε υπέρ του Arnault.

Το διάστημα εκείνο, οι επενδυτές έριξαν τις μετοχές της Tesla μετά από έντονη ανησυχία ότι το κορυφαίο στέλεχος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της πολυτιμότερης εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο ήταν πιο απασχολημένος με το Twitter, το οποίο αγόρασε πέρυσι για 44 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η καθαρή αξία του Musk ανέκαμψε και πάλι με κέρδη άνω των 55,3 δισ. δολαρίων, καθώς οι μετοχές της Tesla σημείωσαν σημαντική άνοδο μέσα στο 2023.