UPDATE CITY BLOGGING

Τσηζ! και Hasapika: Τα μαγαζιά που δεν περίμενες ότι θα βρεις στη Βαρβάκειο


Κλέλια Φατούρου

22 Ιανουαρίου 2022

varvakeios
Η Βαρβάκειος ζωντανεύει ξανά με δύο μαγαζιά που δεν περίμενες ότι θα βρεις εκεί

Η Βαρβάκειος δεν έχει πια την αίγλη που είχε κάποτε. Τα πρωινά του Σαββάτου περνούσες και άκουγες από την Αθηνάς τις φωνές και έβλεπες ανθρώπους να μπαινοβγαίνουν στην αγορά με σακούλες γεμάτες ψάρια, φρέσκο κρέας, λαχταριστά τυριά.

Η πανδημία δεν βοήθησε σίγουρα στην επάνοδο και η Βαρβάκειος ψυχορραγεί, όπως μου είπαν και οι ιδιοκτήτες του Τσηζ, του τυροπωλείου που ξανασυστήνεται στο κοινό. Αν και η αγορά παραμένει ο top προορισμός για να προμηθευτείς τις πρώτες ύλες για το τραπέζι σου, ο κόσμος είναι εμφανώς λιγότερος. Λίγο πριν τελειώσει το 2021 όμως, δύο new entries φέρνουν νέο κόσμο στη Βαρβάκειο.

Εμείς επισκεφθήκαμε τα δύο ολόφρεσκα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μαγαζιά που θα βρεις μέσα στη Βαρβάκειο, αν θες να απολαύσεις ελληνικά πεντανόστιμα τυριά ή σούσι (και όχι μόνο) από ψάρια της αγοράς. Μπορείς να παραγγείλεις online αλλά η δια ζώσης εμπειρία είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο υπάρχουν το Τσηζ και τα Hasapika. Και σου τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Τσηζ!

Πριν από περίπου 2 μήνες, το Instagram μου πρότεινε μία νέα funky σελίδα, το Τσηζ!. Απλά και κατανοητά, άρχισαν να παρελαύνουν τυριά στην οθόνη μου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα τυροπωλείο που υπάρχει στο ίδιο σημείο της αγοράς εδώ και πολλά χρόνια. Ξεκίνησε το 1956 στον Πειραιά και τελικά βρήκε τη θέση του στο κέντρο της Αθήνας. Ο παππούς που το ξεκίνησε είχε μεράκι για τα ελληνικά τυριά και μετέδωσε αυτή του την αγάπη στα παιδιά και τα εγγόνια του. Το όνομα άλλαξε, οι συσκευασίες έγιναν πιο funky, αλλά η ουσία της γεύσης είναι αμετάβλητη.

Jenny.Gr

«Σκοπός μας είναι να δημιουργούμε γευστικές ποικιλίες που έχουμε εμπνευστεί από τα διαφορετικά γούστα των πελατών, ώστε να τις απολαμβάνουν σε κάθε περίσταση. Να τρώνε σε γιορτές, να τις πηγαίνουν σε καλέσματα αντί γλυκών, να τρώνε την ποικιλία τους παρέα με κρασάκι, χωρίς να πρέπει να πάνε σε ακριβά wine bars», μου εξηγούν οι ιδιοκτήτες Πέτρος και Αποστόλης, ενώ μου ετοιμάζουν μία μερακλίδικη ποικιλία με τυριά (λάτρεψα τη γραβιέρα με μπούκοβο), αλλαντικά, κριτσίνια και αλοιφές. Και το τσιπουράκι δώρο, που θα ενέκρινε σίγουρα ο παππούς και θα χαίρεται με την αναγέννηση του τυροπωλείου του. Από εμάς είναι ένα μεγάλο ναι.

Jenny.Gr

Φιλοποίμενος 3- 21 0325 3475 και στο efood

Δευτέρα-Πέμπτη: 08.00-16.00

Παρασκευή και Σάββατο: 08-00-17.00

Hasapika Central Market

100-150 μέτρα πιο κάτω, θα βρεις τα Hasapika. Μην σε ξεγελά το όνομά του. Το σουσάδικο της Βαρβακείου είναι ήδη talk of the town και πρέπει να κλείσεις τραπέζι, αν θες να απολαύσεις σούσι από τα ψάρια της αγοράς, ψαρόσουπα, μακαρονάδες, θαλασσινά και, λίαν συντόμως, άλλες κουζίνες. Το σούσι φτιάχνεται μπροστά σου (ως είθισται στην ιαπωνική κουζίνα) και τα τραπέζια γύρω γύρω σε περιμένουν για ένα μεσημεριανό στο σημείο-πέρασμα της πόλης. Τρως και κάνεις και τα ψώνια σου.

«Σκοπός είναι να τρώει ποιοτικά ο κόσμος και να έρχεται για την εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο που δεν έρχονται μόνο για μία φορά. Θέλαμε να δημιουργήσουμε αυτό που λέει το όνομα. Μία κεντρική αγορά, σαν τις μεγάλες της Ευρώπης. Να υπάρχει ένας γαστρονομικός προορισμός στο κέντρο της πόλης, που σιγά σιγά θα επεκταθεί και σε άλλες κουζίνες», μου εξηγεί ένας εκ των 3 ιδιοκτητών (Μάριος Μπακογιάννης, Σπύρος και Γιάννης Δριβάκης).

Jenny.Gr

Φιλοποίμενος 4,Πλατεία Κλαυθμώνος
Τηλέφωνο: 21 6070 7026

Δευτέρα-Σάββατο: 12.00-17.00

Για παραγγελίες στο efood