UPDATE CITY BLOGGING

15 δροσερές αυλές στην Αθήνα για φαγητό, ποτό και φλερτ


Κλέλια Φατούρου

27 Ιουνίου 2022

15 δροσερές αυλές στην Αθήνα για φαγητό, ποτό και φλερτ
Οι αυλές που σε περιμένουν για καλοκαιρινές εξόδους

Η έξοδος μετά το γραφείο ή τα Σαββατοκύριακα χρειάζεται σκέψη. Το καλοκαίρι έχει αρχίσει εδώ και καιρό, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις εντοπίσει ακόμα τις (αντικειμενικά) αμέτρητες ταράτσες και αυλές της πόλης.

Μπορεί οι ταράτσες να σου δίνουν τη θέα αλλά οι αυλές σου δίνουν την πρασινάδα και την αίσθηση ότι δεν βρίσκεσαι πλέον στην πόλη. Κάποιες είναι γνωστές και κάποιες, καλά κρυμμένες, που περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Βασικά, άφησέ το σε εμάς.

Six D.O.G.S

Η πρωταγωνίστρια των αυλών-κήπων της Αθήνας είναι αδιαμφισβήτητα το Six D.O.G.S. Δεν έχει καμία σημασία που είναι κρυμμένη κάπου στο Μοναστηράκι. Ξέρουμε όλοι πώς θα πάμε και εκεί έχουμε ζήσει αρκετά επικά πάρτι και ραντεβού. Επίσης, εκεί θα δεις διάφορα live στον κλειστό χώρο αλλά και ταυλανδέζικο εστιατόριο.

Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα

Άμα Λάχει (στης Νεφέλης)

Η πανέμορφη τεράστια αυλή των Εξαρχείων διαθέτει και εσωτερικό χώρο για τον χειμώνα και είναι πραγματικά ο απόλυτος προορισμός για όσους λατρεύουν τους κήπους και το καλό φαγητό. Με το που πέφτει ο ήλιος, η αυλή της Καλλιδρομίου γεμίζει με κόσμο για ένα κρασί μετά τη δουλειά, αλλά και για τηγανίτες τα Σαββατοκύριακα.

Καλλιδρομίου 69, Αθήνα

Momo

Ένα από τα καλύτερα μπραντσάδικα της πόλης είναι το Momo στην Καλλιθέα. Αν δεν ξέρεις πού είναι, ίσως και να μην αντιληφθείς ποτέ την αυλή που υπάρχει πίσω και είναι hot προορισμός, κυρίως για νεαρές ηλικίες. Ωραίο πρωινό και δροσερά κοκτέιλ.

Σαπφούς 95, Καλλιθέα

Το Λοκάλι

Το Λοκάλι παίζει σε αρκετές κατηγορίες και έχει εδραιωθεί τόσο για την ταράτσα, όσο και τη μεγάλη αυλή. Πλάτανοι, μουριές και ένα all day μαγαζί που σερβίρει καφέ, πρωινό και κοκτέιλ μαζί με εκλεκτούς μεζέδες, όπως οι τηγανιτές μπάμιες (ναι ναι, θα σου αρέσουν).

Σαρρή 44, Αθήνα

Κύριος Χου

Το στέκι στα Πετράλωνα με το υπέροχο μπαρ και την αυλή στο πίσω μέρος για τεμπέλικα απογεύματα και βράδια. Η λίστα των ποτών είναι εξαιρετική και το brunch πεντανόστιμο.

Υπερίωνος 1, Αθήνα

Upupa Epops

Παραμένουμε στα Πετράλωνα και την αυλή που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο της Αθήνας και έχει μάλλον το πιο περίεργο όνομα, που δύσκολα ξεχνάς. Συνόδευσε το κοκτέιλ σου με μία πίτσα ή πιες τον καφέ σου τα Σάββατα.

Αλκμήνης 7, Αθήνα

Black Duck Garden

Στεγάζεται σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια και είναι αρκετά μεγάλο, συγκριτικά με άλλες επιλογές. Το μενού ακολουθεί την εποχικότητα των τροφών και ενδείκνυται για να ένα ρομαντικό ραντεβού, με λίγο κρασιά και λίγο σεβίτσε.

Παπαρρηγοπούλου 7, Αθήνα

Godmama's Yard

Άλλο ένα all day μαγαζί που σε καλεί όλες τις ώρες για καφέ, φαγητό, brunch ή ποτό και βρίσκεται στα δυτικά προάστια.

Βασ. Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι

Nikkei

Αν σου αρέσει η περουβιανή κουζίνα, είναι πολύ δύσκολο να μην έχεις επισκεφθεί το Nikkei. Τα καλοκαίρια μεταφέρεται απέναντι, σε μία εξωτική αυλή, ακριβώς δίπλα από τον πεζόδρομο της Δεξαμενής.

Ξανθίππου 10 και Δεινοκράτους 10, Αθήνα

Monzu

Αν λατρεύεις τις αυλές και το ποιοτικό ιταλικό φαγητό, το Monzu σε περιμένει στην Κηφισιά. Ζυμαρικά, πίτσα, κοκτέιλ, αλλά στη fine dining εκδοχή τους.

Κηφισίας 317Β, Κηφισιά

Buba

Παραμένουμε στην Κηφισιά και το εξωτικό bistrot της, τόσο σε διακόσμηση όσο και σε γεύση. Μία πραγματική όαση στην πόλη που σε ταξιδεύει, κι ας είναι μεταφορικά.

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά

Che

Η λατινοαμερικάνικη αυλή του Πειραιά απέκτησε πολύ γρήγορα φανατικούς που έρχονται από την άλλη άκρη της πόλης, προκειμένου να απολαύσουν κοκτέιλ και να φωτογραφήσουν τη Φρίντα Κάλο.

Καραίσκου 151, Πειραιάς

Σαραντατρίο

Για τους πιο παραδοσιακούς της παρέας, το Σαραντατρίο που πήρε το όνομά του από τον αριθμό της οδού Φραντζή που το φιλοξενεί, έχει μία κλασική αυλή με χαλίκι και υπέροχες ελληνικές γεύσεις από μικρούς παραγωγούς.

Φραντζή 43, Νέος Κόσμος

Τα Κανάρια

Άλλη μία παραδοσιακή επιλογή, με έφεση στα ψάρια και τα θαλασσινά. Αν θέλετε να ξεχάσετε ότι ξεμείνατε στην Αθήνα, τα Κανάρια θα σας μεταφέρουν σίγουρα σε κάποιο νησάκι.

Κανάρη 119, Μοσχάτο

Aleria

Κλείνω με την πιο ακριβή επιλογή σε αυλή, που αποτελεί όμως γαστρονομική εμπειρία. Το μενού του σεφ Γκίκα Ξενάκη εμπνέεται από την Ελλάδα, με ένα ιδιαίτερο twist.

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Αθήνα