UPDATE #NOW

Δεκάδες celebrities ξεγελάστηκαν από μια παλιά απάτη του Instagram που έχει επανέλθει


The Jennettes

23 Αυγούστου 2019

Δεκάδες celebrities ξεγελάστηκαν από μια παλιά απάτη του Instagram που έχει επανέλθει

Πρόκειται για μια απάτη που κυκλοφορεί στα social media κι αρνείται να πεθάνει. Από την αρχή της εβδομάδας, celebrities, πολιτικοί κι απλοί άνθρωποι έχουν ξεγελαστεί από ένα κείμενο που αφορά τις υποτιθέμενες αλλαγές στις πολιτικές του Instagram σχετικά με την ιδιωτικότητα.

Η συγκεκριμένη φάρσα διακυρήττει ότι το Instagram θα εφαρμόσει έναν νόμο με τον οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες μας. Ο επικεφαλής της δημοφιλούς πλατφόρμας διέψευσε επίσημα την απάτη αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να την αναδημοσιεύουν, επιμένοντας μάλιστα ότι μπορούν να αποτρέψουν το Instagram από τη χρήση των φωτογραφιών τους δημοσιεύοντας μια σχετική δήλωση.

Πιθανόν όλα αυτά να σας θυμίζουν κάτι, δεδομένου ότι παραλλαγές της ίδιας φάρσας κυκλοφορούν εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια, όχι μόνο στo Instagram αλλά και στο Facebook. Παρόλα αυτά, ονόματα όπως η Julian Moore, η Julia Roberts, η Rita Wilson (σύζυγος του Tom Hanks), η Pink, o Usher, o Rob Lowe αλλά και ο Rick Perry (ο υπεύθυνος του πυρηνικού οπλοστασίου της Αμερικής) έπεσαν στην παγίδα.

Σε κάθε περίπτωση, το Instagram διέψευσε τις φήμες και οι εκπρόσωποί του επεσήμαναν ότι οι χρήστες συνεχίζουν να είναι κάτοχοι του περιεχομένου τους και ελέγχουν τη χρήση του. Ωστόσο, η πλατφόρμα διατηρεί το δικαίωμα της χρήσης του για όσο ο χρήστης είναι μέλος της.