UPDATE #NOW

Μεγάλες αλλαγές θα κάνει το Twitter: Ποιους χρήστες θα διαγράψει και γιατί


30 Νοεμβρίου 2019

Μεγάλες αλλαγές θα κάνει το Twitter: Ποιους χρήστες θα διαγράψει και γιατί

Αλλαγές αναμένονται στο Twitter καθώς θα αρχίσει να διαγράφει τους λογαριασμούς χρηστών που έχουν παραμείνει αδρανείς για πάνω από έξι μήνες, εκτός και αν κάνουν χρήση πριν την καταληκτική ημερομηνία της 11ης Δεκεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που το Twitter προχωρά σε διαγραφή αδρανών λογαριασμών σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Και όπως ανακοίνωσε, το κάνει επειδή οι αδρανείς χρήστες δεν μπορούν να συμφωνήσουν με τους νέους κανονισμούς του περί ιδιωτικότητας.

Ακόμη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Twitter, με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η αξιοπιστία του, αφού μειώνοντας τον αριθμό των αδρανών λογαριασμών, ένας χρήστης θα παύει να νιώθει αδικαιολόγητα σημαντικός. 

Η διαδικασία διαγραφής θα γίνει σταδιακά και θα ξεκινήσει από λογαριασμούς εκτός ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC. Το Twitter έχει στείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στους χρήστες λογαριασμών που θα επηρεαστούν από τις διαγραφές, ενώ θα στείλει και νέα μηνύματα όταν πλησιάσει η ημερομηνία διαγραφής. 

Τελικά το twitter ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε ότι θα «παγώσει» τα σχέδιά του για τη μαζική διαγραφή όλων των αδρανών λογαριασμών που δεν έχουν κινηθεί για τουλάχιστον έξι μήνες, μετά τις έντονες αντιδράσεις χρηστών, ιδίως σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς των νεκρών προσώπων που επρόκειτο και αυτοί να διαγραφούν.