UPDATE #NOW

Ο Κώστας Βουτσάς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών


The Jennettes

26 Φεβρουαρίου 2020

Ο Κώστας Βουτσάς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών

Ο Κώστας Βουτσάς, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου 1931 και ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο νοσοκομείο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν από τους αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς και διαχρονικό σύμβολο της υποκριτικής τέχνης του κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου. Κι αυτό διότι ο Βουτσάς δεν θέλησε ποτέ να μιμηθεί κανέναν, αλλά στηρίχτηκε στο μπριόζο ταμπεραμέντο του, στις δεξιότητες, στον αυτοσχεδιασμό, στην παρατήρηση και στην εξομοίωση, σε σημείο που η επιτροπή ΦΕΚΘ τον τίμησε με το ειδικό βραβείο για την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο.

Το πραγματικό επίθετο του ήταν «Σαββόπουλος». Το «Βουτσάς» προήλθε από τον παππού του που έφτιαχνε βουτσιά (ιδιωματικό), δηλαδή βαρέλια. Η οικογένεια του ήταν τόσο φτωχή που δεν είχε σπίτι για να κοιμηθεί. Εκείνος θα πει χαρακτηριστικά για εκείνη την περίοδο: «Ήμασταν μια οικογένεια που μέναμε και κοιμόμασταν μέσα σ’ένα μαγαζί. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο αδερφός μου ο Αριστείδης και εγώ. Και εκεί είχε μια τουαλετίτσα και τίποτα άλλο». Μετά από λίγα χρόνια η οικογένεια αποφασίζει να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη.

"Ποτέ δεν υπήρξα καλός σύζυγος. Καλός πατέρας, όμως, πιστεύω ότι ήμουν πάντα" είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του. Ο Κώστας Βουτσάς έχει μεγάλη αδυναμία στο γυναικείο φύλο και αυτό μας το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές με την πολυτάραχη προσωπική του ζωή.

"Αγάπησα πάρα πολύ τη Μάρθα Καραγιάννη και είπα ότι ήταν ένας έρωτας πάθους. Παντρεύτηκα τρεις φορές και δεν το μετάνιωσα. Τι άλλο να πω γι’ αυτό το κεφάλαιο. Είμαι ένας άνθρωπος που ελάχιστα έμεινα μόνος, χωρίς να έχω δίπλα μου τον έρωτα, τον ρομαντισμό" είχε πει ο ίδιος σε άλλη συνέντευξη του.