UPDATE #NOW

Η ομορφιά των τατουάζ σε γυναίκες με μαστεκτομή αποκαλύπτεται σ’ ένα δυνατό φωτογραφικό project


The Jennettes

19 Ιουνίου 2020

Η ομορφιά των τατουάζ σε γυναίκες με μαστεκτομή αποκαλύπτεται σ’ ένα δυνατό φωτογραφικό project

Τα τατουάζ πολλές φορές βοηθούν τις γυναίκες που επιβίωσαν μετά από καρκίνο του μαστού να ανακτήσουν την αίσθηση αυτοεκτίμησής τους.

Όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν τατουάζ στα στήθη τους μετά από τη μαστεκτομή που χρειάστηκε να κάνουν στη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο.

jenny.gr

Το φωτογραφικό project, σε συνεργασία της φωτογράφου Kate Peters και του καλλιτεχνικού διευθυντή Gem Fletcher, το οποίο ξεκίνησε το 2018, απεικονίζει την ομορφιά των τατουάζ μαστεκτομής. H Peters και ο Fletcher, που συχνά συνεργάζονται, άρχισαν να βρίσκουν γυναίκες για φωτογράφιση μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και τις φωτογράφιζαν ιδιωτικά. Πολλές από αυτές τις γυναίκες δεν είχαν ποτέ τατουάζ, αλλά μετά τις δύσκολες διαδικασίες που βίωσαν - ειδικά επειδή έπρεπε να περιμένουν τουλάχιστον ένα χρόνο για να κάνουν τατουάζ μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις τους - ήθελαν να αισθάνονται άνετα με το σώμα τους.

jenny.gr

Μια πρακτική που προσφέρει στις γυναίκες που έχουν επιζήσει από τον καρκίνο του μαστού, την ευκαιρία να μεταμορφώσουν το δέρμα τους αφού έχουν επουλωθεί από τις χειρουργικές επεμβάσεις τους.

jenny.gr

Είναι ένας τρόπος για να βρουν νέα αυτοπεποίθηση, να πάρουν τον έλεγχο του σώματός τους μετά από μια τραυματική εμπειρία και, όπως έχει δημοσιεύσει το ιατρικό περιοδικό JAMA, αποτελεί κι έναν τρόπο για τη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας.

Πηγή φωτογραφιών: BBC/KatePeters