UPDATE #NOW

Helen Reddy: Πέθανε η ακτιβίστρια και τραγουδίστρια του θρυλικού «I Am Woman»


The Jennettes

30 Σεπτεμβρίου 2020

Helen Reddy: Πέθανε η ακτιβίστρια και τραγουδίστρια του θρυλικού  «I Am Woman»

Την τελευταία της πνοή άφησε στα 78 της έτη, η Helen Reddy, η Αυστραλιανή τραγουδίστρια και ακτιβίστρια, που ερμήνευσε τον φεμινιστικό ύμνο, «I Am Woman». Σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς της στο Facebook, πέθανε την Τρίτη στο Los Angeles. Τα παιδιά της Traci Donat και Jordan Sommers την περιέγραψαν ως μια «υπέροχη μητέρα, γιαγιά και πραγματικά απίστευτη γυναίκα». Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «Οι καρδιές μας έσπασαν. Αλλά αισθανόμαστε αγαλλίαση, γνωρίζοντας ότι η φωνή της θα ζει για πάντα».

https://instagram.com/p/CFAtdGAlR00/

Η θρυλική τραγουδίστρια πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων στο Los Angeles ενώ το 2015 διαγνώστηκε με άνοια. Παρά τις pop και rock επιτυχίες της τη δεκαετία του 1970, διακρίθηκε γρήγορα για τον ύμνο του 1972, «I Am Woman», που έγινε το συνώνυμο του γυναικείου κινήματος. Η Reddy είπε ότι είχε γράψει τους στίχους αυτού του τραγουδιού, προσπαθώντας να βρει τραγούδια που αντικατοπτρίζουν την υπερηφάνεια της ως γυναίκα.

Για δύο χρόνια υπήρξε στην κορυφή της λίστας με τις γυναίκες καλλιτέχνιδες, που είχαν τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, οι δίσκοι της συνέχισαν να πωλούνται με εξαιρετική επιτυχία ενώ το 1973 έλαβε το βραβείο Grammy.

https://instagram.com/p/B-G8rA3nmcA/

Γεννημένη στη Μελβούρνη το 1941, η σπουδαία τραγουδίστρια μεγάλωσε σε μια οικογένεια με γονείς ηθοποιούς και ξεκίνησε τις εμφανίσεις της από νεαρή ηλικία. Η πρώτη της επιτυχία ήρθε με το «I Don't Know How to Love Him» και ακολούθησαν τα Crazy Love, Delta Dawn και Angie Baby. Ωστόσο, η καθιέρωση ήρθε με το «I Am Woman», το οποίο έγινε το καθοριστικό τραγούδι για μια γενιά γυναικών. Αργότερα στην καριέρα της εμφανίστηκε επίσης σε ταινίες και μιούζικαλ.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ rubyreddydress