UPDATE #NOW

Donald Trump: Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία που παραπέμπεται ξανά σε δίκη στη Γερουσία για την καθαίρεσή του


The Jennettes

14 Ιανουαρίου 2021

Donald Trump: Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία που παραπέμπεται ξανά σε δίκη στη Γερουσία για την καθαίρεσή του

Ο Donald Trump παραπέμπεται για δεύτερη φορά σε δίκη στη Γερουσία για την καθαίρεσή του και το γεγονός αυτό τον κάνει να είναι πρώτος Αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία που παραπέμπεται για δεύτερη φορά. 232 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του και 197 κατά, ενώ πλέον η Γερουσία θα πάρει την απόφαση για το αν ο απερχόμενος πρόεδρος είναι ένοχος και πρέπει να καθαιρεθεί. 

Μεταξύ άλλων, ο Donald Trump κατηγορείται για υποκίνηση βίας κατά της κυβέρνησης, λόγω των ταραχών και των αιματηρών επεισοδίων στο Καπιτώλιο. Έπειτα από σχετικές ανακοινώσεις, έγινε ξεκάθαρο πως η Γερουσία δεν θα συγκληθεί αυτή την εβδομάδα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό δεν θα γίνει πριν από τις 19 Ιανουαρίου, ή πριν την ορκωμοσία του Joe Biden.

Η πρώτη φορά, κατά την οποία ο Trump παραπέμφθηκε στο κατηγορητήριο, υπήρξε κυρίως για την κατάχρηση εξουσίας, λόγω των πιέσεών του προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας να κάνει έρευνα για τον Joe Biden και τον γιο του. Ωστόσο, τότε είχε αποδειχθεί η αθώωσή του. Σήμερα, είναι άγνωστο το μέλλον της πολιτικής του, όπως και το αν τελικά θα καθαιρεθεί. 

Μετά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν από την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο, την ώρα που επικυρωνόταν η νίκη του Joe Biden, τα social media αποφάσισαν να προχωρήσουν στο κλείδωμα των λογαριασμών του Donald Trump. Τα γεγονότα που σημειώθηκαν και αμαύρωσαν τη δημοκρατική διαδικασία της επικύρωσης της εκλογής του νέου προέδρου των ΗΠΑ, καταχωρήθηκαν ως ένα από τα πιο "μαύρα" κεφάλαια στην ιστορία της Αμερικής αλλά και παγκοσμίως. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits