UPDATE #NOW

Poor Things: Η νέα συνεργασία της Emma Stone με τον Γιώργο Λάνθιμο για τη θηλυκή εκδοχή του Frankenstein


The Jennettes

3 Φεβρουαρίου 2021

Poor Things: Η νέα συνεργασία της Emma Stone με τον Γιώργο Λάνθιμο για τη θηλυκή εκδοχή του Frankenstein

Μετά την πρώτη επιτυχία της συνεργασίας τους στην ταινία The Favourite, η οποία «έφερε» στην Olivia Colman ένα Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, ο Έλληνας σκηνοθέτης με διεθνή φήμη, Γιώργος Λάνθιμος, επιστρέφει με την ταινία Poor Things, στην οποία θα πρωταγωνιστεί η Emma Stone.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ξαναδημιουργεί τη θρυλική ιστορία του Frankenstein, αλλά σε θηλυκή εκδοχή. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της παραγωγής που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, και επιβεβαιώθηκε από το πρακτορείο του σεναριογράφου Tony McNamara, η ταινία θα ακολουθήσει την Emma Stone ως Bella Baxter, «μια ευμετάβλητη, υπερσεξουαλική, χειραφετημένη γυναίκα, μια γυναίκα Frankenstein».

Αφού πνίγηκε για να ξεφύγει από τον καταχρηστικό σύζυγό της, ο εγκέφαλος της Bella αντικαθίσταται από αυτόν του αγέννητου παιδιού της.

Αυτή η ιδιαίτερη ιστορία είναι εμπνευσμένη από ένα μυθιστόρημα του Alasdair Grey και ο Λάνθιμος με τον McNamara την προσαρμόζουν για την Searchlight Pictures. Το φθινόπωρο του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή, οπότε η πρεμιέρα πιθανότατα θα γίνει το 2022.

Δεν θα είναι η μόνη γυναικεία αναδημιουργία Frankenstein στον ορίζοντα, καθώς ανακοινώθηκε το περασμένο φθινόπωρο πως η Scarlett Johansson πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Sebastián Lelio για την Apple και το A24, η οποία εμπνέεται από την κλασική ταινία του James Whale από το 1935, Bride of Frankenstein.

Μετά την τεράστια επιτυχία του The Favorite, ο Λάνθιμος έχει συνδεθεί με πολλά πιθανά έργα, συμπεριλαμβανομένης μιας ταινίας μικρού μήκους με πρωταγωνίστρια πάλι την Emma Stone, της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα. Ο Έλληνας σκηνοθέτης ξεχώρισε με ταινίες όπως οι Dogtooth, The Lobster και The Killing of a Sacred Deer, ενώ έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας αυτήν την στιγμή.

Ο Γιώργος Λάνθιμος μάς έχει κάνει περήφανους, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στις πιο σημαντικές βραδιές βραβείων, ενώ οι περίεργες και ιδιαίτερες ιστορίες που διηγείται μέσα από τις ταινίες του, αποτελούν δείγμα ποιοτικής τέχνης και υψηλής αισθητικής.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr