UPDATE #NOW

Δύο ιταλικές πόλεις πληρώνουν εξ αποστάσεως εργαζομένους να μετακομίσουν εκεί


The Jennettes

10 Μαΐου 2021

Rieti
Δύο ιταλικές πόλεις πληρώνουν εξ αποστάσεως εργαζομένους για να μετακομίσουν εκεί, απαραίτητη προϋπόθεση είναι όμως οι αιτούντες να έχουν μια «ενεργή» εργασία που δεν χρειάζεται δια ζώσης παρουσία.

Δύο ιταλικές πόλεις πληρώνουν εξ αποστάσεως εργαζομένους για να μετακομίσουν εκεί, απαραίτητη προϋπόθεση είναι όμως οι αιτούντες να έχουν μια «ενεργή» εργασία που δεν χρειάζεται δια ζώσης παρουσία.

Η ελκυστική προοπτική αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχήματος που στοχεύει στην παροχή κινήτρων στους ανθρώπους να μετακινηθούν σε περιοχές με πολύ μικρό πληθυσμό και να δώσουν νέα ζωή και χρήματα στην τοπική κοινότητα.

Το μεσαιωνικό χωριό Santa Fiora στην Τοσκάνη και η αρχαία πόλη Rieti στο Λάτσιο προσφέρουν και οι δύο σε εξ αποστάσεως εργαζομένους, που είναι πρόθυμοι να μετεγκατασταθούν και να νοικιάσουν σπίτι, μέχρι και 200 € ή 50 τοις εκατό από το συνολικό ενοίκιο μόνο για μακροχρόνιες διαμονές μεταξύ δύο και έξι μηνών.

Με τα τοπικά ενοίκια να φτάνουν κατά μέσο όρο τα 300-500 € το μήνα, οι νέοι κάτοικοι θα μπορούσαν να καταλήξουν να πληρώνουν μόλις 100 € τον μήνα.

Με πληθυσμό 2.500 κατοίκων, η πόλη Santa Fiora που βρίσκεται στο φυσικό καταφύγιο Monte Amiata, εγκατέστησε πρόσφατα υψηλής ταχύτητας ίντερνετ σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τηλεργαζόμενους.

Οι μελλοντικοί κάτοικοι πρέπει να προσκομίσουν μαζί με την αίτησή τους αποδεικτικά στοιχεία και λεπτομέρειες για το επάγγελμά τους. Σε περίπτωση επιτυχίας, πρέπει στη συνέχεια να διαβιβάσουν τα στοιχεία της συμφωνίας ενοικίασης στο γραφείο του Δημάρχου, το οποίο θα τους αποζημιώσει έως και για το μισό κόστος. Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να ζητήσουν στήριξη με την γραφειοκρατία από το τουριστικό γραφείο της πόλης.

«Κάθε φορά που ένας νεαρός φεύγει για να ψάξει δουλειά αλλού, ένα κομμάτι του χωριού μας φεύγει μαζί του. Δεν στοχεύουμε σε περιστασιακούς τουρίστες, αλλά σε άτομα που θέλουν πραγματικά να δοκιμάσουν τη ζωή του χωριού μας», δήλωσε ο δήμαρχος Federico Balocchi στο CNN.

Οι νεοαφιχθέντες που επιθυμούν να επενδύσουν στην τοπική τουριστική βιομηχανία, μπορούν επίσης να επωφεληθούν από μία χρηματοδότηση της τάξεως των 30.000 € για να ανοίξουν ένα B&B ή να μετατρέψουν ένα ακίνητο σε ξενοδοχείο ή ξενώνα. Και όποιος γεννήσει κιόλας κατά τη διάρκεια της διαμονής του, δικαιούται μπόνους ύψους 1.500 € για κάθε νεογέννητο εάν φυσικά επιλέξει να παραμείνει στην κατοικία.

Μια παρόμοια κατάσταση επικρατεί στο ιστορικό Rieti, το οποίο αγωνίζεται με τη μείωση του πληθυσμού και προσφέρει μια παρόμοια συμφωνία για ελάχιστη διαμονή τριών μηνών.

«Είμαστε κάπως κολλημένοι. Οι νέοι εξακολουθούν να καταφεύγουν στη Ρώμη για αναζήτηση εργασίας, οπότε ξεκινήσαμε μια αποστολή να δελεάσουμε εξ αποστάσεως εργαζομένους που θα μετατρέψουν το Rieti στο έξυπνο γραφείο τους και θα αναζωογονήσουν την πόλη μας», λέει ο αντιδήμαρχος Daniele Sinibaldi.

Εδώ, τα κουπόνια ενοικίου μπορούν να παραταθούν πέραν των έξι μηνών και οι αιτούντες θα χρειαστούν αποδεικτικά στοιχεία για την απασχόλησή τους, αν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν απλώς να παρέχουν μια περιγραφή της εργασίας τους. Τα ενοίκια στην πόλη κυμαίνονται από 250 € έως 500 €, ενώ για 600 € μπορείτε να έχετε μια ολόκληρη μικρή βίλα στην ήσυχη εξοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Santa Fiora, κάντε κλικ εδώ και για πληροφορίες σχετικά με το Rieti κάντε κλικ εδώ.
 

Δείτε λίγο:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr