Milo Manara: Η νέα έκθεση του καλλιτέχνη με τα viral σκίτσα γυναικών εν καιρώ πανδημίας

The Jennettes
Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021
Milo Manara

Η νέα έκθεση της Huberty & Breyne Gallery φιλοξενεί από αυτόν τον μήνα τη δουλειά του Milo Manara. Ο Ιταλός συγγραφέας και καλλιτέχνης κόμικς, έχει ειδίκευση σε ερωτικές απεικονίσεις της κλασικής λογοτεχνίας, καθώς και σεξουαλικές κωμωδίες. Αν και αργότερα στην καριέρα του στράφηκε σε πιο σοβαρά έργα, όπως το Il Caravaggio, συνεργάστηκε επίσης με τη Marvel αλλά και τη DC για ιστορίες των X-Men και του Sandman, καθώς και μια σειρά εξωφύλλων των Marvel Comics, συμπεριλαμβανομένου του * that * Spider-Woman.

Κατά τη διάρκεια του lockdown, ο Manara δημιούργησε μια νέα συλλογή σχεδίων με γυναίκες που εργάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία τον σύστησε σε νέο κοινό. Η νέα του έκθεση επηρεάζεται εν μέρει από αυτή τη συλλογή σχεδίων και συνεχίζει τη θεματική της τέχνης εν καιρώ καραντίνας με τις πιο υπερβολικές μόδες. 

Σε αυτήν την έκθεση, ο σχεδιαστής καλεί τον επισκέπτη να ανακαλύψει τη διαδρομή ενός στοχευμένου αλλά αφοσιωμένου σκιτσογράφου. Ο Milo Manara μας δείχνει, μεταξύ άλλων, σχέδια που έκανε κατά τις περιόδους του lockdown αυτού και του περασμένου έτους. Μέσα από πολλά από τα σχέδιά του, αποτίει φόρο τιμής στους τομείς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση: η υγεία, τα τοπικά καταστήματα, ο κόσμος του πολιτισμού και οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή, ανάμεσα σε πολλά. Ο επισκέπτης θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει μερικά παλαιότερα έργα, όπως απεικονίσεις του πολύ διάσημου Parfum de l'Invisible, που δημοσιεύθηκαν το 1986 και το 1995.

«Ζω στην ύπαιθρο, οπότε βίωσα τον πρώτο περιορισμό αρκετά καλά. Ήμουν σε θέση να μετακινηθώ και πάνω απ 'όλα κατάφερα να συνεχίσω να ζωγραφίζω. Ήξερα καλά ότι ήμουν πιο τυχερός από πολλούς άλλους. Αλλά δεν με εμπόδισε αυτό να αισθάνομαι αλληλεγγύη με εκείνους που υπέφεραν περισσότερο και ήταν πιο κοντά στην ασθένεια αυτή», δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Οι εκδόσεις Feltrinelli συγκέντρωσαν ήδη μία πρώτη συλλογή εικοσιπέντε σχεδίων και τα δημοσίευσαν ως πορτφόλιο, με τα έσοδα να πηγαίνουν στη χρηματοδότηση τριών νοσοκομείων στην Ιταλία.

«Αυτή η σειρά υδατογραφιών περιλαμβάνει είκοσι πέντε σχέδια, που αποτελούν σκέψεις. Σκεφτόμαστε εσάς και σας λέμε ευχαριστώ. Δημοσιεύαμε ένα νέο σχέδιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε δύο ημέρες. Αρχίσαμε πολύ γρήγορα να λαμβάνουμε μηνύματα από όλο τον κόσμο που μας ευχαριστούσε. Γιατρούς, νοσοκόμες…», δήλωσαν. 

Στη συνέχεια, όλα τα σχέδια δημοπρατήθηκαν από τη Huberty & Breyne Gallery προς όφελος της πολιτικής προστασίας στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

«Πιστεύω ότι έχουμε συγκεντρώσει συνολικά περίπου 70.000 ευρώ, τα οποία έχουν αναδιανεμηθεί πλήρως. Είναι ένα μεγάλο προνόμιο για κάποιον που ξέρει να σχεδιάζει λίγο, να συνεχίζει να μπορεί να μοιράζεται σκέψεις και να λαμβάνει μηνύματα ευγνωμοσύνης. Και πήρα πολλά από αυτά από όλον τον κόσμο, μέχρι και από την Ιαπωνία και τη Κίνα, και τα κράτησα όλα!», είπε ο Manara. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits